Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Από την 1η Ιανουαρίου του 2013 θα ισχύσει η επέκταση της ΔΕΥΑΤ στο σύνολο της εδαφικής περιοχής του Δήμου Τρίπολης

Από την 1η Ιανουαρίου του 2013 θα ισχύσει η επέκταση της ΔΕΥΑΤ στο σύνολο της εδαφικής περιοχής του Δήμου Τρίπολης

Ομόφωνα αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ να εγκρίνει την επέκταση της ΔΕΥΑΤ στο σύνολο της εδαφικής περιοχής του Δ. Τρίπολης από 1-1-2013, ώστε να ολοκληρωθεί η προετοιμασία της επιχείρησης (αρχεία, μηχανογράφηση, βεβαιωτικοί κατάλογοι κλπ) και έως τότε να συνεχίσει η εφαρμογή της εγκεκριμένης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ ΔΕΥΑΤ και Δήμου όπως αυτή ορίστηκε με την 13/2012 απόφαση του ΔΣ της επιχείρησης. Σε εφαρμογή της παρούσας και ο προληπτικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο να ξεκινήσει από την 1-1 2013.

Σύμφωνα με την γραπτή εισήγηση του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΤ

Παρασκευόπουλου Γεωργίου, αναφέρθηκε, στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ, ότι: «Λαμβάνοντας υπόψη την παράγραφο 6 του άρθρου 10 του Ν. 4071/2012 «Ρυθμίσεις για τις επιχειρήσεις των ΟΤΑ» ότι «Οι διατάξεις των ανωτέρω παραγράφων εφαρμόζονται αναλόγως και στην συγχώνευση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.). Η αρμοδιότητα της νέας μετά την συγχώνευση Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης ή προϋπάρχουσας Δ.Ε.Υ.Α. εκτείνεται υποχρεωτικά στο σύνολο της εδαφικής περιοχής του δήμου.», η οποία αντικαθιστά την παράγραφο 6 του άρθρου 109 του Ν. 3852/2010.

Η εφαρμογή των ανωτέρω θα τεθεί σε ισχύ - σύμφωνα με την παράγραφο 7 του άρθρου 10 του Ν. 4071/2012 - έπειτα από έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης, λαμβάνοντας υπόψη τον Ν. 1069/1980 (ΦΕΚ Α 191) «Περί κινήτρων δια την ίδρυσιν Επιχειρήσεων Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως», άρθρο 2 «Διεύρυνση αντικειμένου και επέκταση αρμοδιότητας» και την παρ. 6 του άρθρου 109 του Ν. 3852/2010, δύναται με απόφασή του , η οποία εγκρίνεταιαπό την γ.γ. της Περιφέρειας και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, να επεκτείνει στο σύνολο

της εδαφικής περιοχής του Δήμου τις αρμοδιότητες της Δ.Ε.Υ.Α Τρίπολης».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...