Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Διεθνής Εικαστική Έκθεση για το έργο του Αρκά ομογενή καλλιτέχνη Bill Komodore

Διεθνής Εικαστική Έκθεση για το έργο του Αρκά ομογενή καλλιτέχνη Bill Komodore

Διεθνής Εικαστική Έκθεση Τεξανών Καλλιτεχνών με τον τίτλο “Western Sequels, Art from the Lone Star” / “Δυτικές Παραλλαγές, Τέχνη από την Πολιτεία του Μοναχικού Αστεριού”  που εγκαινιάζεται την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012 στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, ώρα 7:30 το απόγευμα, οδός Πειραιώς 256, Ρέντης.

 Ο λόγος είναι ότι παρουσιάζει Ελληνικό και ιδιαίτερο Αρκαδικό ενδιαφέρον. 

Η Έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη και το έργο ενός Ελληνο – Αμερικάνου  Μεγάλου Καλλιτέχνη – Ζωγράφου/Δάσκαλου με καταγωγή και επιρροές από την Αρκαδία. Πρόκειται για τον αδελφό μου BILL  KOMODORE, 1932 – 2012, γεννημένος στην Αθήνα με το όνομα ΒΑΣΙΛΗΣ Κ. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ, από γονείς Αρκάδες: o πατέρας Κωνσταντίνος από Άνω Καρυές και η μητέρα Ντίνα Μεντή από Ίσαρη Μεγαλοπόλεως. 

Άφησε πρόσφατα την τελευταία του πνοή τον Αύγουστο του 2012 στο Ντάλας του Τέξας  όπου διέπρεψε ως Ζωγράφος και Καθηγητής Καλών Τεχνών του South Methodist University. Αρχικά, στη Νέα Υόρκη απέκτησε μεγάλη φήμη στην τεχνοτροπία Op – Art. Έργα του εκτίθενται σε πολλά Μουσεία και Galleries των ΗΠΑ. Το έργο του διαπνέεται και συνδέεται με το μύθο και την Αρκαδία, είναι γνωστός με το προσωνύμιο  TexArcadian !!! Οι δύο τελευταίες του Εκθέσεις ήταν αφιερωμένες στην Αρκαδία. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...