Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο τρόπος και το κόστος αυτοαπογραφής των επιχειρήσεων στην Αρκαδία

Ο τρόπος και το κόστος αυτοαπογραφής των επιχειρήσεων στην Αρκαδία

Η απογραφή απαιτεί την ανάρτηση ψηφιοποιημένων αρχείων από την πλευρά της επιχείρησης κατά την αυτοαπογραφή. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αυτοαπογραφεί μόνη της έχοντας ψηφιοποιημένα τα σχετικά αρχεία (καταστατικά κ.λπ.), δεν υπάρχει απολύτως κανένα κόστος για τη διαδικασία.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, με γνώμονα πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών του και λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλές επιχειρήσεις μέλη του δεν έχουν την τεχνική δυνατότητα ψηφιοποίησης των εγγράφων που απαιτούνται για την απογραφή, ενημερώνει τα μέλη του ότι μπορούν να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Αρκαδίας για τη ΔΩΡΕΑΝ ψηφιοποίηση των εγγράφων αυτών όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Η επιχείρηση μπορεί στη συνέχεια να προχωρήσει στην αυτοαπογραφή και να αναρτήσει τα σχετικά ψηφιοποιημένα αρχεία και πάλι χωρίς κανένα απολύτως κόστος.

Σε περίπτωση που η επιχείρηση δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει μόνη της την αυτοαπογραφή, μπορεί να απευθύνεται στην υπηρεσία ΓΕΜΗ με τα απαραίτητα έγγραφα και να αναθέτει την αυτοαπογραφή στην υπηρεσία. Στην περίπτωση αυτή, υπάρχει κόστος αυτοαπογραφής, το οποίο προσδιορίζεται από τον αριθμό των εγγράφων που πρέπει να αναρτηθούν: κάθε έγγραφο (π.χ. καταστατικό, τροποποίηση καταστατικού κ.λπ.) χρεώνεται 10 ευρώ (1 καταστατικό = 10 ευρώ, 1 καταστατικό + 1 τροποποίηση = 20 ευρώ κ.ο.κ.). Σημειώνεται ότι τα χρήματα αυτά αποδίδονται από το Επιμελητήριο στην Κεντρική Υπηρεσία ΓΕΜΗ της Κ.Ε.Ε.Ε. κατά 80%, (ήτοι 8 από τα 10 ευρώ).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι δεν υπάρχει καμία επιπλέον χρέωση πλέον της προαναφερόμενης από πλευράς Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την αυτοαπογραφή και εφιστούμε την προσοχή σας σε διαφορετικές ψευδείς ενημερώσεις.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας υπενθυμίζει σε όλες τις επιχειρήσεις τις προθεσμίες αυτοαπογραφής:

Για τις ΑΕ, τις ΕΠΕ, τις ΟΕ και τις ΕΕ, η προθεσμία υποβολής ορίζεται ως εξής:

Μέχρι την 10η Νοεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 3,

Μέχρι την 17η Νοεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 4,

Μέχρι την 24η Νοεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 5,

Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 6,

Μέχρι την 8η Δεκεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 7,

Μέχρι την 15η Δεκεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 8,

Μέχρι την 22η Δεκεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 9,

Μέχρι την 29η Δεκεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 0.

Για τους αστικούς συνεταιρισμούς και τα υποκαταστήματα ή πρακτορεία εταιρειών της αλλοδαπής, η προθεσμία υποβολής είναι από 1η Νοεμβρίου 2012 έως τις 29 Δεκεμβρίου του 2012 και εξειδικεύεται ως εξής:

Μέχρι την 20η Νοεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 1, 2,3.

Μέχρι την 10η Δεκεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 4, 5,6.

Μέχρι την 29η Δεκεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 7, 8,9,0.

 Τέλος διευκρινίζεται πως η υποχρέωση ανάρτησης των στοιχείων των ισολογισμών του τελευταίου οικονομικού έτους δεν επιβάλλεται σαν επιπλέον υποχρέωση στο πλαίσιο της απογραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. αλλά αντίθετα προκύπτει παγίως από την ειδικότερη νομοθεσία περί Α.Ε. και Ε.Π.Ε.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΦΜ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΕ 1 ΚΑΙ 2 ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΕΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΑΜΕΣΑ.

 Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Υπηρεσία Μητρώου και ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου Αρκαδίας: τηλ. 2710227141-2.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...