Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έγγραφο – ντοκουμέντο του 1997 για τις πλημμύρες στην οδό «Δαβάκη»

Έγγραφο – ντοκουμέντο του 1997 για τις πλημμύρες στην οδό «Δαβάκη»

Ένα πολύ σημαντικό έγγραφο από το … μακρινό παρελθόν αποκαλύπτει σήμερα η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης (www.drt915.gr). Ένα έγγραφο που αφορά άμεσα το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην οδό Δαβάκη, απ’ όπου έχουν ξεκινήσει μεγάλες πλημμύρες, τους τελευταίους μήνες, στην Τρίπολη.

Το έγγραφο είναι από τις 8 Δεκεμβρίου του 1997! Θέμα του είναι η σχάρα ομβρίων και το υπογράφει ο τότε Δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, Δημοσθένης Σωτηρόπουλος και ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΤ, Κώστας Μανδρώνης.

Το έγγραφο απευθυνόμενο στους υπογράφοντες αναφέρει ότι η ΔΕΗΥΑΤ προέβη στη διευθέτηση ομβρίων υδάτων του 11ου Συντάγματος λόγω διαπλάτυνσης της οδού Δαβάκη και στη συνέχεια αναφέρει ότι θα τοποθετηθεί σύντομα μεγαλύτερη σχάρα ομβρίων στη συμβολή των οδών Δαβάκη και Στριφτόμπολα. Στο σημείο δηλαδή που έγιναν δύο φορές πλημμύρες τους τελευταίος 8 μήνες…

Επίσης, το ίδιο έγγραφο αναφέρει ότι στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, Δαβάκη, Στριφτόμπολα, έχουν τοποθετηθεί αρκετές σχάρες ομβρίων υδάτων ώστε τα τελευταία χρόνια να μην υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για την απορροή των ομβρίων υδάτων της περιοχής.

Το ζήτημα πλέον είναι το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης να ασχοληθεί ουσιαστικά με το πρόβλημα, διότι μέχρι σήμερα δεν έχει συζητηθεί για το συγκεκριμένο θέμα, ούτε για ένα λεπτό, μετά τις τελευταίες πλημμύρες.

Σήμερα, το Συμβούλιο συνεδριάζει, στις 8.00 το βράδυ και είναι μία πολύ καλή ευκαιρία, με αφορμή την αποκάλυψη αυτού του εγγράφου, να γίνει ουσιαστική συζήτηση για το πώς θα προχωρήσουν έργα που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...