Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η Εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο Χωριό Λουκά Μαντινείας (εικόνες)

Η  Εορτή του Αγίου Ιωάννου του  Χρυσοστόμου  στο Χωριό Λουκά Μαντινείας (εικόνες)

{pgslideshow id=41|width=640|height=480|delay=3000|image=L}

Με λαμπρότητα εορτάστηκε την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012 και την Τρίτη 13η Νοεμβρίου 2012 η  μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο Χωριό Λουκά της Τριπόλεως, απ' όπου έλκει την καταγωγή του ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Σημειωτέων ότι ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου του Χωρίου Λουκά είναι ο  μοναδικός σε όλη την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Οι ευσεβείς Λουκαΐτες ανήγειραν με μεγάλη πίστη τον Ιερό Ναό προς δόξαν του Τριαδικού Θεού και τιμή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Ανάμεσα στις ξεχωριστές  Εκκλησιαστικές μορφές οι οποίες έλκουν την καταγωγή τους από του Λουκά και ευλόγησαν τους ευσεβείς Λουκαΐτες τα περασμένα χρόνια, ήταν η μορφή του Μακαριστού Ιερέως Ευθυμίου Σκλήφα πατρός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. κ. Χρυσοστόμου.  Επίσης αρκετοί άξιοι κληρικοί οι οποίοι διακονούν την Εκκλησία μας σήμερα έχουν τις ρίζες τους από το χωριό Λουκά της Τριπόλεως. 

Την παραμονή στην Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. κ. Θεόκλητος,   συγχοροστατούντων,  του οικείου Ιεράρχου Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου και του Σεβ.  Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσόστομου.

Πλήθος πιστών με επικεφαλής τους τοπικούς άρχοντας, εκπροσώπους άλλων αρχών και φορέων της τοπικής κοινωνίας συμμετείχαν στον Εσπερινό της Εορτής αλλά και την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας εντός του Χωρίου.

 Επίσης συμμετείχαν στην Πανήγυρη πολλοί Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας αλλά και της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Ανήμερα της Εορτής  τελέσθηκε Αρχιερατική Θεια Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών κ. κ. Χρυσοστόμου παρουσία πλήθους Ιερέων και λαού.

+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...