Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Άρτον- Έλαιον» - Πλούσιο θέαμα πρόσφερε για δυο μέρες το Ελαιοχώρι! (vd)

«Άρτον- Έλαιον» - Πλούσιο θέαμα πρόσφερε για δυο μέρες το Ελαιοχώρι! (vd)
Το Σάββατο 30 Ιουλίου, με την "Γιορτή Ελιάς" και την Κυριακή 31 Ιουλίου με την "Αναβίωση παραδοσιακού θερισμού και αλωνισμού" ολοκληρώθηκε ο εορτασμός του "Άρτον & Έλαιον'', στο Ελαιοχώρι.
Οι κάτοικοι του χωριού κάλεσαν τον κόσμο για να γιορτάσουν και να τιμήσουν τα βασικά διατροφικά προϊόντα, αυτά του σιταριού και του λαδιού αλλά και τον σκληρό αγώνα των προγόνων τους για την εξασφάλισή τους. 
Το βράδυ της τελευταίας ημέρας, της διήμερης αυτής εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι, διασκέδασαν με παραδοσιακή και λαϊκή ορχήστρα.
Στην κάμερα μίλησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου, Γιώργος Ρουμελιώτης, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης, Νίκος Γεωργανόπουλος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ελαιοχωρίου, Γιάννης Μέγγος, καθώς και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελαιοχωρίου και εμπνευστής της εκδήλωσης, Δημήτρης Σκλιμπόσης.
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρεθήκαν ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης, Θεόδωρος Καραλής, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, Γιώργος Καρώνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Τρίπολης, Γιώργος Αδαμόπουλος και Ανδρέας Αυδής, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ζευγολατιού, Γιάννης Παπαδάτος και άλλοι.
Η κάμερα του «Kalimera-arkadia.gr» ήταν στο γλέντι των Ελαιοχωριτών το βράδυ της Κυριακής, παρουσιάζοντας πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τη βραδιά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...