Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΔΕΥΑΤ – Συζητά για είσπραξη οφειλών μέσω της εφορίας…

ΔΕΥΑΤ – Συζητά για είσπραξη οφειλών μέσω της εφορίας…
Ομόφωνα η Διοίκηση της ΔΕΥΑΤ αποφάσισε να αποσυρθεί το θέμα για είσπραξη οφειλών μέσω ΔΟΥκαι να επανέλθει σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αφού εξεταστεί το θέμα πιο διεξοδικά, με πιο λεπτομερή μελέτη, όσον αφορά ανείσπρακτα ποσά, τρόποι αντιμετώπισης και εφαρμογή ισχύοντος νομικού καθεστώτος.
Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Γιώργος Καρώνης έδωσε τον λόγο στον Διευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΤ ο οποίος εισηγούμενος το θέμα είπε ότι σύμφωνα με το Κανονισμό Ύδρευσης διακοπή της παροχής γίνεται όταν δεν εξοφληθούν εμπρόθεσμα οι λογαριασμοί από τους καταναλωτές σαν αναγκαστικό μέτρο είσπραξης. Επίσης η Επιχείρηση έχει λάβει μετά από αίτησή της έγκριση για είσπραξη των οφειλών των καταναλωτών μέσω της ΔΟΥ Τρίπολης με παρακράτηση ποσοστού από το βεβαιωμένο ποσό προς είσπραξη και απόδοση στην ΔΕΥΑΤ.
 Επειδή τελευταία ιδιόκτητες των οποίων οι ενοικιαστές δεν εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους προς την Επιχείρηση ή εγκαταλείπουν το ακίνητο με οφειλές, αιτούνται την αποστολή για είσπραξη στην ΔΟΥ, θα πρέπει να ληφθεί σχετική απόφαση για την ανάθεση είσπραξης των οφειλών αυτών που αιτούνται οι ιδιοκτήτες στην ΔΟΥ Τρίπολης.
 Ο Διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας ανέφερε ότι δεν είναι απόλυτα εφικτό να εφαρμοστεί μια τέτοια διαδικασία, δεδομένου ότι υπάρχουν και πολυκατοικίες όπου ορισμένοι των ενοικιαστών ή ιδιοκτητών δεν εξοφλούν τα κοινόχρηστα και ότι δεν είναι φρόνιμο να αποστέλλεται στην ΔΟΥ η είσπραξη των ανεξόφλητων λογαριασμών ύδρευσης της πολυκατοικίας στο όνομα του διαχειριστή παραδείγματος χάριν. Γι’ αυτό θα πρέπει να το δούμε καλύτερα και να επανέλθουμε.
 Ο κ. Πρόεδρος καθώς και ορισμένα από τα μέλη το ΔΣ κατά την συζήτηση του θέματος πρότειναν να εξεταστεί το θέμα πιο διεξοδικά και να αποσυρθεί, επανερχόμενο σε επόμενη συνεδρίαση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...