Menu
RSS
Κυριακή, 02/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επιστημονικό Συμπόσιο για την Αρκαδία στο ... Λονδίνο!

Επιστημονικό Συμπόσιο για την Αρκαδία στο ... Λονδίνο!

Με εξαιρετική επιτυχία και συμμετοχή πενήντα ακαδημαϊκών από την Ευρώπη και την Αμερική πραγματοποιήθηκε Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο στο Λονδίνο στις 2 και 3 Ιουνίου 2016 με θέμα «ΑΡΚΑΔΙΑ: Πραγματική και Φανταστική», κατά το οποίο 11 διακεκριμένοι ομιλητές παρουσίασαν πρωτότυπα θέματα τεκμηριώνοντας τη διαχρονικότητα της Αρκαδίας ως συμβόλου αλλά και ως πραγματικότητας στο διάβα των αιώνων, από την εποχή των μύθων ως τις μέρες μας.
Διοργανώθηκε από τα ερευνητικά κέντρα «Ινστιτούτο Κλασσικών Σπουδών» του University of London και του «Ελληνικού Ινστιτούτου» του Royal Holloway στην αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, στο πλαίσιο της 5ης Συνάντησης των μελών του Διεθνούς Δικτύου «ΑΡΚΑΔΙΑ» της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης.
Το Συμπόσιο αυτό είχε αρχικά προγραμματιστεί να διοργανωθεί το καλοκαίρι του 2015, στο πλαίσιο της διεκδίκησης της Τρίπολης/Αρκαδίας 2021 για την υποψηφιότητα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, αλλά οι αλλεπάλληλες εκλογικές αν αμετρήσεις και το δημοψήφισμα που ακολούθησε το ανέβαλαν για αργότερα.

Κατά την έκτακτη συνέλευση των μελών του Δικτύου, που πραγματοποιήθηκε στ πλαίσιο του Συμποσίου αποφασίσθηκαν τα ακόλουθα:’
1. Εφόσον οι εργασίες για την αποκατάσταση και μετατροπή του Μαντινειακού περιπτέρου βρίσκονται σε εξέλιξη, θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ολοκλήρωσης των κτηριακών υποδομών για το καλοκαίρι του 2018, ώστε να συμπέσει με την 10η επέτειο από την ίδρυση του Διεθνούς Δικτύου «ΑΡΚΑΔΙΑ» που έγινε στις 30 Αυγούστου 2008. Ευελπιστούμε τα εγκαίνια να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της 1ης Συνόδου των Αρκαδιών του Κόσμου, με τη παρουσία των Δημάρχων των πόλεων με το όνομα Αρκαδία και των εκπροσώπων των μελών του Δικτύου μας απ΄ όλον τον κόσμο. Κατά το σπουδαίο αυτό γεγονός θα πραγματοποιηθεί και το πρώτο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Arcadia Mundi International Music Festival και θα απονεμηθούν τα πρώτα Διεθνή Βραβεία «ΑΡΚΑΔΙΑ», σε αναγνώριση εξέχουσας προσφοράς στην κοινωνία και το φυσικό περιβάλλον.

2. Το επόμενο Διεθνές Συμπόσιο για το 2017 θα έχει θέμα γύρω από την επίδραση της Αρκαδίας στην Αρχιτεκτονική Τοπίου και την Οικολογία. Για τον λόγο αυτό η Επιστημονική Επιτροπή θα συντάξει και θα κυκλοφορήσει έγκαιρα σχετική εγκύκλιο με οδηγίες. Είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις από μέλη του Δικτύου, που προτίθενται να διοργανώσουν και να φιλοξενήσουν το Συμπόσιο, αξιοποιώντας την ευκαιρία αυτή για διεύρυνση σε εθνικό επίπεδο της χώρας στην οποία ανήκουν.

3. Κάθε Εθνική Επιτροπή του Δικτύου οφείλει να ενεργοποιηθεί εντός του 2016, σύμφωνα με τον Κανονισμό λειτουργίας του Δικτύου, που περιέχεται στο σχετικό εγχειρίδιο και να καταβάλλει στην Εταιρεία την ετήσια συνδρομή των €200 για κάλυψη λειτουργικών εξόδων του Δικτύου, που θα συγκεντρώσει από τα μέλη της χώρας της. Πλήρες και ενημερωμένο Μητρώο μελών του Δικτύου θα είναι προσβάσιμο από την ιστοσελίδα μας τις προσεχείς εβδομάδες www.isarcadia.org/ain. Προς τούτο προτείνουμε την άμεση σύγκληση των μελών της Εθνικής Επιτροπής κάθε περιφέρειας, για τις σχετικές ενέργειες σύμφωνα με τις οδηγίες του κανονισμού λειτουργίας.
4. Η άμεση σύσταση Ομίλων Φίλων της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας στην επικράτεια κάθε Εθνικής Επιτροπής με πρωτοβουλία των προεδρείων των.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...