Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κάμπος Κανδήλας - Αγριογούρουνα προκαλούν καταστροφές σε χωράφια – Οργισμένοι οι καλλιεργητές! (vd)

Κάμπος Κανδήλας - Αγριογούρουνα προκαλούν καταστροφές σε χωράφια – Οργισμένοι οι καλλιεργητές! (vd)
Κάτοικοι της Κανδήλας και των γύρω περιοχών είναι αναστατωμένοι από ζημιές που καταγγέλλουν ότι προκαλούνται από αγριογούρουνα σε καλλιέργειες.
Για το λόγο αυτό έγινε μία συνάντηση στην περιοχή, με την παρουσία του περιφερειακού συμβούλου και Προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Γιώργου Ρουμελιώτη, του Προέδρου ΤΟΕΒ και Αντιδημάρχου Μπάμπη Σταμάτη και της δημοτικής συμβούλου Μαρίας Εικοσιδέκα.
Ο Αντιπρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Έλους Κανδήλας Δημήτρης Ξηρογιάννης τόνισε ότι ζητά από την περιφέρεια και τον Κυνηγετικό, καθώς και όλους τους φορείς να συνδράμουν να βρεθεί μία λύση.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στα χωριά της Κανδήλας, του Λεβιδίου, του Παλαιοπύργου, της Χωτούσσας και του Ορχομενού που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές με τα καλαμπόκια και όχι μόνο.
«Οι ζημιές είναι τόσο μεγάλες που είμαστε σε απόγνωση» είπε ο κ. Ξηρογιάννης.
Καλλιεργητές μίλησαν στη συνάντηση και εξέφρασαν την οργή τους για την κατάσταση αυτή και παράλληλα την απόγνωσή τους, όπως θα δείτε στο σχετικό βίντεο. Οι καλλιεργητές έδειχναν φωτογραφικό υλικό στα κινητά τους από τις ζημιές και ζητούσαν αποζημιώσεις. Και ζητούν να μην εμφανίζονται θηροφύλακες στην περιοχή, για να μπορέσουν να προστατεύσουν την περιουσία τους. 
Ο Μπάμπης Σταμάτης τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει αυτό το πράγμα διότι θα φτάσουμε να σκοτωθούμε μεταξύ μας ...
«Είναι πραγματικά σοβαρό το πρόβλημα και κάτι πρέπει να γίνει» είπε η Μαρία Εικοσιδέκα.
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Ρουμελιώτης είπε ότι έχει ήδη μεταφέρει το πρόβλημα στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη και τόνισε ότι ανάλογο πρόβλημα υπάρχει σε πανελλαδικό επίπεδο. «Δεν γίνεται ο ΕΛΓΑ να αποζημιώνει τις ζημιές από την αρκούδα και να μην κάνει το ίδιο για τις ζημιές από τον αγριόχοιρο» είπε και διάβασε τις εισηγήσεις που έκανε στο περιφερειακό συμβούλιο. Εκεί, πρότεινε να προβλεφθεί μία επιπλέον θηρεύσιμη μέρα, να υπάρξουν αποζημιώσεις και μία σειρά από άλλα μέτρα.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Γιώργος Ρουμελιώτης, είχε ενώπιον όλων, τηλεφωνική επαφή με τον Πρόεδρο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, Κώστα Μαρκόπουλο ο οποίος είπε ότι είναι στο πλάι των καλλιεργητών.
Σε κάθε περίπτωση, τη λύση σε αυτό το ζήτημα μπορεί να δώσει μόνο ο Υπουργός Περιβάλλοντος.

1 σχόλιο

  • ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΙΤΗΣ
    ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΙΤΗΣ Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016 12:28 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΖΗΜΙΕΣ. Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΑ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...