Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κρύβει πολλά μυστικά ακόμα το Λύκαιο Όρος ...

Κρύβει πολλά μυστικά ακόμα το Λύκαιο Όρος ...
"Με αφορμή τα νέα ευρήματα στο Λύκαιο Όρος που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, κάτι που δεν με εκπλήσσει, αφού πίστευα και πιστεύω ότι το Λύκαιο Όρος κρύβει πολλά μυστικά ακόμα, θέλω να πω δυο σκέψεις μου, αφού συγχαρώ τους αρχαιολόγους για την εξαίρετη δουλειά τους" τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακουράς, για να προσθέσει ... "Θεωρώ πως με μία ικανή αρχαιολόγο, όπως είναι η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας Άννα Καραπαναγιώτου (μαζί βέβαια με τους άλλους αρχαιολόγους που εργάζονται στο χώρο), θα έρθουν σύντομα στο φως και άλλα ευρήματα που θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο το Λύκαιο όρος.
Η άποψή μου είναι , όμως, πως ό,τι ανακαλύπτει η αρχαιολογική σκαπάνη θα πρέπει να γίνεται κτήμα των πολιτών και αυτό θα επιτευχθεί, αν βελτιώσουμε την πρόσβαση και ενώσουμε τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, ήτοι κορυφή Λυκαίου Όρους, Επικούρειος Απόλλωνας και Αρχαία Λυκόσουρα. 
Κάτι που έχει δρομολογηθεί ήδη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας αλλά βρίσκει αντιρρήσεις....
Ευχή μου είναι να αρθούν αυτές οι αντιρρήσεις, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση των επισκεπτών και να δουν από κοντά τα αρχαία ευρήματα του τόπου μας."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...