Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άνοιξε τις πύλες της η Έκθεση Τεγέας (εικόνες – βίντεο)

Άνοιξε τις πύλες της η Έκθεση Τεγέας (εικόνες – βίντεο)
Τα εγκαίνια της 46ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας έγιναν το βράδυ της Κυριακής, στην Επισκοπή. Η τελετή των εγκαινίων έγινε, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την παραμονή της Παναγίας, στις 14 Αυγούστου.
Την ίδια μέρα ξεκίνησε και η εμποροπανήγυρη. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 21 Αυγούστου.
Αρχικά τελέστηκε Μέγας Εσπερινός, ακολούθησε λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας, τα εγκαίνια της Έκθεσης Τεγέας και τέλος έγινε κέρασμα στον Προαύλιο χώρο της Οικοκυρικής Σχολής.
Ο Πρόεδρος του Τεγεατικού Συνδέσμου, Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, τόνισε ότι στόχος είναι η διατήρηση της παράδοσης και η προσφορά στην τοπική κοινωνία.
Ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής καλωσόρισε τον κόσμο και είπε ότι ο θεσμός της εμποροπανήγυρης Τεγέας είναι ένα κυρίαρχο γεγονός για την περιοχή μας. «Η Τεγέα συγκεντρώνει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον επισκεπτών από όλη την χώρα. Ο Τεγεατικός με υπερπροσπάθεια, θέληση και όραμα κατάφερε να κάνει θεσμό την έκθεση και τον Εμποροπανήγυρη, Ο Δήμος Τρίπολης έχει την υποχρέωση να βοηθήσει στην αναβάθμιση του θεσμού».
«Πρέπει να αναδιαρθρώσουμε τις πολιτικές μας για την βελτίωση και εξέλιξη ενός ιστορικού θεσμού. Να απαλλαγούμε από την άποψη αν θα γίνει ή όχι το πανηγύρι, αν συμφωνεί ή όχι ο δήμος. Αυτά αποτελούν βαρίδια στην προσπάθεια» επισήμανε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.
«Η Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τεγεάς αποτελεί σημαντικό βαθμό που αποτυπώνει την πρόοδο της οικονομίας και αποδεικνύει το δυναμισμό της Τεγέας, της Αρκαδίας και ολόκληρης της Πελοποννήσου» υπογράμμισε ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαηλιού.
Το "Καλημέρα Αρκαδία" ετοίμασε ένα φωτορεπορτάζ από τα εγκαίνια!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...