Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τράνταξε ο «Φάρος» Αγίας Βαρβάρας το φαράγγι Ρεντεζέλα στην Αρκαδία! (εικόνες)

Τράνταξε ο «Φάρος» Αγίας Βαρβάρας το φαράγγι Ρεντεζέλα στην Αρκαδία! (εικόνες)
Αντιβόησαν η ποντιακή λύρα, οι ιαχές των πυρριχιστών και το χτύπημα των ποδιών των χορευτών του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» στο φαράγγι Ρεντεζέλα, και συγκεκριμένα στο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, εκεί που δόθηκε η ηρωική μάχη εναντίον των Τούρκων με αποτέλεσμα την ήττα του στρατού του Ιμπραήμ, τον Σεπτέμβριο του 1826. Ο Σύλλογος συμμετείχε στις διήμερες εκδηλώσεις για την 190ή επέτειο της Μάχης του Αγιονικόλα στο Βαλτεσινίκο Αρκαδίας, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλτεσινιωτών «Η Κοίμηση της Θεοτόκου», το Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016.
Μετά τη δοξολογία της Κυριακής και λίγο πριν δοθεί η έναρξη για τον 7ο Λαϊκό Αγώνα Βουνού, ο Σύλλογος παρουσίασε ποντιακούς παραδοσιακούς χορούς.

Ο 7ος Λαϊκός Αγώνας Βουνού στα μονοπάτια των «Αρκάδων Ποιμένων» με σύνθημα «ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία», ξεκίνησε όταν ένας ένστολος Πόντιος με τουφέκι έδωσε την έναρξη του αγώνα. Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια και συμμετείχαν 200 δρομείς από όλη την Ελλάδα, που εξέφρασαν την αλληλεγγύη και την αγάπη τους στον συνάνθρωπο.
Οι ζιπκοφόροι του «Φάρου» Αγίας Βαρβάρας ποζάρουν με φόντο την... αλληλεγγύη και αγάπη
Την προηγούμενη μέρα, αφού διέσχισαν μετά μουσικής τα σοκάκια του χωριού, προκαλώντας το ενδιαφέρον των κατοίκων, έφτασαν στο χώρο της εκδήλωσης όπου παρουσίασαν τον πολιτισμό του Πόντου μέσα από χορούς, τραγούδια, αφηγήσεις και δρώμενα.
Ποντιακοί χοροί και μουσικές στο χώρο της εκδήλωσης
Ύστερα η πρόεδρος του «Φάρου» Σοφία Σαββίδου προέτρεψε τους νέους του διοργανωτή συλλόγου να πιαστούν στον κύκλο για χορό μαζί τους, μέχρι που το κρύο έκανε αισθητή την παρουσία του, λόγω υψομέτρου, κι έτσι το γλέντι συνεχίστηκε σε παραδοσιακή ταβέρνα.
  • Φωτογραφίες: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...