Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λεβίδι: «Το λουκέτο στο αστυνομικό τμήμα θα ερημώσει το χωριό – Μετά θα φύγουν τράπεζα και ταχυδρομείο» (vd)

Λεβίδι: «Το λουκέτο στο αστυνομικό τμήμα θα ερημώσει το χωριό – Μετά θα φύγουν τράπεζα και ταχυδρομείο» (vd)
Φορείς, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και δημότες συναντήθηκαν την Τετάρτη στο Λεβίδι, με αφορμή την επικείμενη κατάργηση του αστυνομικού τμήματος της περιοχής, σε Λεβίδι και Στάδιο Τεγέας.
Ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Παπαχρόνης πήρε το λόγο και ενημέρωσε για τις εξελίξεις, λέγοντας ότι το σχέδιο κατάργησης των τμημάτων, προχώρησε παρά τις διαβεβαιώσεις που έδινε η κυβέρνηση περί του αντιθέτου... «Εμείς, που εργαζόμαστε, που έχουμε τις επιχειρήσεις μας εδώ, θέλουμε σε πολιτισμένα πλαίσια, να επιχειρηματολογήσουμε για ποιους λόγους δεν πρέπει να κλείσουν τα τμήματα της αστυνομίας. Είχαμε μία αχτίδα αισιοδοξίας όταν ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ.Παπαζαχαρίας είπε στο δημοτικό ραδιόφωνο ότι παγώνει το κλείσιμο των αστυνομικών τμημάτων, δυστυχώς αντ΄ αυτού είδαμε μία συνέντευξη τύπου του κ. Τόσκα που παρουσίασε σχέδιο κατάργησης των τμημάτων σε Λεβίδι και Τεγέα. Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, θα δημιουργηθεί μία διαπαραταξιακή επιτροπή για να επισκεφθούμε το Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για να έχουμε μία επαφή από κοντά για το ζήτημα αυτό. Αυτή η απόφαση θα γυρίσει μπούμερανγκ, λένε ότι θα μειώσουν το κόστος με την κατάργηση των τμημάτων. Όμως, τόσο το τμήμα του Λεβιδίου, όσο και του Σταδίου, δεν κοστίζουν τίποτα, αφού δεν έχουν μίσθωμα. Φανταστείτε να μην υπάρχει το αστυνομικό τμήμα Λεβιδίου και να πρέπει να έρχεται περιπολικό από την Τρίπολη για μικροδιαφορές στα χωριά.»
Ο Πρόεδρος του χωριού, Παναγιώτης Ξύδης, είπε ότι «θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα, αφού μετά θα φύγει η τράπεζα και το ταχυδρομείο και θα ερημώσει το χωριό».
Ο Αντιδήμαρχος Μπάμπης Σταμάτης είπε ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά την ερήμωση της περιφέρειας ... «αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς; Δεν υπάρχει δήμος; Ποιον ρώτησαν; Ο κ. Υπουργός είναι ανένδοτος. Ποιος ρώτησε; Ήρθε εδώ να δει τι γίνεται;».
«Σε μία περιοχή χωρίς αστυνόμευση, θα πάρει ο κόσμος το νόμο στα χέρια του» είπε δημότης.
Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας, Γιάννης Άρχοντας είπε ότι δύο παραγωγικές περιοχές της Αρκαδίας, χάνουν το αίσθημα της ασφαλείας και δεν μπορούν να εξυπηρετούνται όλοι από την Τρίπολη».
«Αυτές οι ενέργειες έπρεπε να έχουν προηγηθεί» είπε η κυρία Μαρία Εικοσιδέκα και προσθέτει ότι «ερχόμαστε τώρα με τά την απόφαση του Υπουργείου, διότι ήδη αργά. Είμαι μαζί σας σε κάθε κινητοποίηση».
Για τις καθυστερήσεις, ο Αντιδήμαρχος κ. Σταμάτης είπε προς την Μ. Εικοσιδέκα ότι υπήρχαν οι διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, ότι το θέμα είχε παγώσει.

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...