Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Να διορθωθεί η Στρατηγική Μελέτη για τη διαχείριση των απορριμμάτων ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης

Να διορθωθεί η Στρατηγική Μελέτη για τη διαχείριση των απορριμμάτων ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης

Με κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης αποφάσισε ότι η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) θα πρέπει να διορθωθεί ώστε να συμβαδίζει με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων  (ΠΕΣΔΑ) Περ. Πελ/νησου.

Επίσης, η ίδια απόφαση, προβλέπει .. 

"2. θα πρέπει να υπάρξει ρητή αναφορά στη ΣΜΠΕ στα σχετικά της ομόφωνης απόφασης 3/2016 του ΦοΔΣΑ Περ. Πελ/νησου και ειδικά στο (1) σχετικό με βάση το οποίο:

«Όποιος Δήμος ή ομάδα Δήμων το επιθυμεί μπορεί να αναπτύξει τοπική μονάδα μεταβατικής διαχείρισης αποβλήτων. Η ανάπτυξη τοπικών μονάδων μεταβατικής διαχείρισης με χρήση τεχνολογιών μηχανικής διαλογής, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, οι οποίες μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν και μετά από το πέρας της μεταβατικής διαχείρισης, επιτρέπεται από το ΠΕΣΔΑ. Μετά την υλοποίηση του ΠΕΣΔΑ οι μονάδες αυτές μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν, εφόσον οι Δήμοι που τις αναπτύξουν το επιθυμούν, με τρόπο λειτουργίας που θα συνάδει με τα οριζόμενα στον ΕΣΔΑ και την κείμενη νομοθεσία. Καθώς δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν με ασφάλεια τα χαρακτηριστικά τους, οι λεπτομέρειες λειτουργίας και ένταξης τους στο συνολικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα καθοριστούν κατά περίπτωση, εκτιμώντας την δυναμικότητα, τον τρόπο λειτουργίας τους και τα συνολικά δεδομένα στην διαχείριση απορριμμάτων της Περιφέρειας, με μεταγενέστερες αποφάσεις του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ όταν προκύπτει η σχετική ανάγκη»

3. Ο Δ. Τρίπολης έχει καταθέσει φάκελο μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο «Προσωρινή μεταβατική λύση διαχείρισης απορριμμάτων Δήμου Τρίπολης» στη θέση «Μεγαβούνι». Η ΜΠΕ του έργου κρίθηκε πλήρης με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 28794/926/22-04-2015 έγγραφο της Δ/νσης ΔΙΠΕΧΩΣ Πελ/νησου και αναμένεται η έκδοση απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ). Αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψη στη ΣΜΠΕ που συνοδεύει το ΠΕΣΔΑ Περ. Πελ/νησου.

4. Θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψη οι παραπάνω επισημάνσεις – παρατηρήσεις (που αναφέρονται στην ανωτέρω εισήγησή μας) ως διορθώσεις στα κείμενα της ΣΜΠΕ.

5. Ο Δήμος Τρίπολης επιθυμεί τη δημιουργία μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων όπως άλλωστε έχει καταθέσει και στον ΦΟΔΣΑ."

ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι 1. Κακλαμάνος Αναστάσιος, 2.Παρασκευόπουλος Νικόλαος, 3. Βόσνος Δημήτριος, 4.Καραλής Θεόδωρος, 5.Μπρακουμάτσου Θεοδώρα, 6.Παπαχρόνης Παναγιώτης, 7.Τότσης Ηλίας, 8.Παπαδημητρίου Σωτήριος, 9.Κώτσινας Ιωάννης, 10.Βρέντας Σπυρίδων, 11.Παπούλιας Νικόλαος, 12.Αληγεώργα Γαρυφαλλιά Κόνη, 13.Δημόπουλος Σπύρος, 14.Γεωργανόπουλος Νικόλαος, 15.Μπένος Γεώργιος, 16.Σταμάτης Χαράλαμπος, 17.Σωτηρόπουλος Δημήτριος, 18. Σταματόπουλος Δημήτριος, 19.Αδαμόπουλος Γεώργιος, 20.Καλδής Αναστάσιος και 21. Λάζαρης Ιωάννης ψήφισαν υπέρ.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι 1. Σμυρνιώτης Ιωάννης, 2. Κοσκινάς Δημήτριος, 3. Ταλούμης Κωνσταντίνος, 4.Εικοσιδέκα Μαρία, 5.Γκόφης Αθανάσιος, 6.Μπισιούλης Ζαφείριος, 7. Τζιούμης Κωνσταντίνος, 8.Κούρος Ηλίας, 9.Χατζόπουλος Στέφανος, 10.Αλεξάκης Βασίλειος,  11. Τσιαμούλος Νικολάος και 12. Νίκου Παρασκευάς ψήφισαν παρών ενώ ο Δημοτικός συμβούλος κ. 1. Νικολάου Δημήτριος ψήφισε κατά.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...