Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εντυπωσιακά αποτελέσματα ανακύκλωσης παρουσιάζει ο Δήμος Τρίπολης! (vd)

Εντυπωσιακά αποτελέσματα ανακύκλωσης παρουσιάζει ο Δήμος Τρίπολης! (vd)
Ο Δήμος Τρίπολης και η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, διοργάνωσαν μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση που εστιάζει στην ενημέρωση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και πολιτών με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα ανακύκλωσης, στο πλαίσιο της έκθεσης «Πελοπόννησος Expo».
Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης κ. Καπώνης αναφέρθηκε σε αποτελέσματα της Εταιρίας ανά δραστηριότητα (μπλε κάδοι, ρεύμα γυαλιού κ.α.) το 2015.
Για το Δήμο Τρίπολης, τόνισε ότι η συνεργασία ξεκίνησε από το 2011, υπάρχουν 769 ενεργοί κάδοι και επίσης η ΕΕΑΑ έχει παραχωρήσει δύο απορριμματοφόρα.
Τα αποτελέσματα για το Δήμο Τρίπολης είναι εντυπωσιακά, αφού το 2013 οι τόνοι ανακυκλώσιμων ήταν 1200 τόνοι, ενώ το 2015 φτάσαμε 1500 τόνους. Επίσης, νέα σημαντική αύξηση αναμένεται για το 2016! Αυτή η μεγάλη βελτίωση οφείλεται στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Δήμος και στον Αντιδήμαρχο κ. Τότση, όσο και στους εργαζόμενους του δήμου, υπογράμμισε ο κ. Κάπώνης που επισήμανε ότι όσο βελτιώνεται η κατάσταση, τόσο η ΕΕΑΑ θα στηρίζει τον Δήμο περισσότερο.
Επίσης, κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στην ανακύκλωσης, για εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας.
Ο Χάρης Αγγελακόπουλος, Τεχνικός Διευθυντής «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ» υπογράμμισε ότι ηλεκτρικές συσκευές δεν μπαίνουν ποτέ σε μπλε κάδο, εξήγησε τους λόγους που συμβαίνει αυτό και αναφέρθηκε στη σχετική νομοθεσία, ενώ έκανε αναφορά σε καλές πρακτικές ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...