Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τι ζήτησε ο Καραλής από τον Υπουργό Επικρατείας για ΚΑΠΗ, ΔΑΚ και παιδικούς σταθμούς!

Τι ζήτησε ο Καραλής από τον Υπουργό Επικρατείας για ΚΑΠΗ, ΔΑΚ και παιδικούς σταθμούς!


Στη σύσκεψή που έγινε στο Δημαρχείο της Τρίπολης, με παρόντες τον Υπουργό Επικρατείας, Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Μπασκόζο, τέθηκαν ζητήματα που μεταξύ άλλων αφορούν το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Τρίπολης.
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ, Θεόδωρος Καραλής, παρέδωσε ένα υπόμνημα προς τον Υπουργό Επικρατείας με το οποίο ζητά να αντιμετωπιστούν τρία συγκεκριμένα θέματα…
Ειδικότερα:

 

1. Λόγω του περιορισμένου αριθμού των υπαλλήλων του  ΚΑΠΗ και των παραρτημάτων του αδυνατούμε να κρατήσουμε τις δομές ανοιχτές και όσο αυτό επιτυγχάνεται οφείλεται στην εθελοντική παρουσία πέραν του ωραρίου της υπηρεσίας των υπαλλήλων του. Ωστόσο υπάρχει εθελοντική προσφορά εργασίας από πολίτες και από μέλη μας την οποία δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε  λόγω του περιορισμού από τον ασφαλιστικό φορέα ΙΚΑ.Θα παρακαλούσαμε να υπάρξει από την πολιτεία μέριμνα  ώστε να υπάρχει η δυνατότητα προσφοράς εργασίας στις δομές αυτές από τους πολίτες άνευ αμοιβής και ασφάλισης.

2.Αθλητικό Κέντρο της Τρίπολης  το οποίο είναι η μοναδική αθλητική δομή στην οποία μπορούν να αθλούνται και να κολυμπούν στη θερμαινόμενη πισίνα  όλοι οι κάτοικοι, σύλλογοι,  μαθητές, φοιτητές, (ένα από τα λιγοστά κολυμβητήρια που λειτουργούν στην Ελλάδα λόγο του τεράστιου κόστους) το καλοκαίρι προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές από τις θεομηνίες. Από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ήρθαν κλιμάκια κατέγραψαν τις ζημιές έγιναν οι σχετικές μελέτες αλλά ακόμη δεν υπάρχει εκταμίευση των ποσών προκειμένου αυτές να αποκατασταθούν ώστε να συνεχίσει η Αθλητική Δομή τη λειτουργία της. Θερμά σας παρακαλούμε να επιληφτείτε του θέματος διαφορετικά θα βρεθούμε στη δύσκολη θέση θα θέσουμε σε αναστολή μέρος του τμημάτων του ΔΑΚ.

3. Τέλος θα παρακαλούσαμε να εξετάσετε τη δυνατότητα για την κατ εξαίρεση   για την κάλυψη των αναγκών των Παιδικών Σταθμών με το απαιτούμενο προσωπικό προκειμένου αυτοί  να συνεχίσουν να λειτουργούν. (Σημειώνουμε ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό των παιδικών σταθμών υπηρετεί με μειωμένο ωράριο και είναι απολύτως απαραίτητο σε κάθε παιδικό να υπηρετούν δύο Βρεφονηπιοκόμοι και Βοηθοί.) Επίσης  προκειμένου να υποβάλλουμε αίτηση ένταξής τους  στα Κοινοτικά Προγράμματα ΕΣΠΑ  αν είναι δυνατό να διευθυνθεί η δυνατότητα φιλοξενίας νηπίων  σε αυτούς ανεξαρτήτως αν οι γονείς των νηπίων είναι δημόσιοι υπάλληλοι

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...