Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η συνάντηση της παράταξης του Δημάρχου στο Ζευγολατιό – Τα νέα έργα, οι εκλογές του '19 και ο ανασχηματισμός! (εικόνες)

Η συνάντηση της παράταξης του Δημάρχου στο Ζευγολατιό – Τα νέα έργα, οι εκλογές του '19 και ο ανασχηματισμός! (εικόνες)
Με αφορμή τη συμπλήρωση της μισής θητείας της δημοτικής αρχής, η παράταξη του Δημάρχου Δημήτρη Παυλή, συναντήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ζευγολατιού.
Εκεί, ήταν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, αλλά και δημότες που έχουν προταθεί από την παράταξη να την εκπροσωπούν σε διοικήσεις νομικών προσώπων και επιχειρήσεων του δήμου Τρίπολης.
Η Δημοτική Ραδιοφωνία ήταν εκεί και παρακολούθησε τη συνάντηση αυτή και μεταφέρει σημαντικές ειδήσεις που προέκυψαν.
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης, Δημήτρης Παυλής, ο οποίος μίλησε τόσο για τα 2,5 χρόνια που προηγηθήκαν, όσο και για τα επόμενα 2.5 χρόνια, μέχρι τις δημοτικές εκλογές του 2019.
Από την τοποθέτηση του Δημάρχου, προέκυψε η ξεκάθαρη πρόθεση η παράταξη του να είναι παρούσα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Με αυτό τον τρόπο, ο Δ. Παυλής έβαλε φρένο στην παραφιλολογία που υπάρχει γύρω από το θέμα αυτό.
Ο Δήμαρχος αρχικά επικαλέστηκε μία μέτρηση που έγινε στην περιοχή μας και τόνισε ότι «ο κόσμος εμπιστεύεται εμάς, στη συντριπτική του πλειοψηφία, παρά τις παθογένειές μας. Τέτοια νούμερα δεν είχαμε ούτε προεκλογικά. Η αντιπολίτευση είναι πολύ χαμηλά, σε μονοψήφια νούμερα, μόνο μία παράταξη είναι λίγο πάνω από το 10%».
Επίσης, προανήγγειλε αλλαγές που θα γίνουν τον Φεβρουάριο, εννοώντας τον δημοτικό ανασχηματισμό. «Θα ερωτηθούν και οι 22 σύμβουλοι και θα πρέπει να μου πουν γιατί θέλουν να παραμείνουν στη θέση τους και γιατί θέλουν να αναλάβουν μία νέα θέση» είπε χαρακτηριστικά.
 
 
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ
Επίσης, ο Δήμαρχος Τρίπολης έκανε ειδική αναφορά σε μία σειρά από έργα που σχεδιάζονται για το 2017 τόσο στην πόλη της Τρίπολης, όσο και στα χωριά.
Ορισμένα από τα έργα αυτά είναι:
  • Μέσα στο Φλεβάρη θα εφαρμοστεί το νέο μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΤ
  • Το αργότερο μέσα στο 2018 θα έχουν αντιμετωπιστεί όλα τα προβλήματα για δεξαμενές και εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης σε όλα τα χωριά του δήμου.
  • Στόχος είναι να γίνει αντικατάσταση του δικτύου φωτισμού σε όλο το δήμο με λάμπες Led, που θα φέρει εξοικονόμηση κατά 50-60%!
  • Μέσα στον Ιανουάριο θα δοθεί ένα σημαντικό ποσό από το Υπουργείο Εσωτερικών για έργα στην αγροτική οδοποιία.
  • Στόχος είναι να προχωρήσει η ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου, με διευθέτηση ρέματος μέχρι τον Άγιο Κωνσταντίνο. Υπάρχει ήδη ώριμη μελέτη.
  • Θα προχωρήσουν οι αναπλάσεις σε τρεις από τις τέσσερις εισόδους της πόλης, σε Ναυπλίου, Σπάρτης και Καλαμών.
  • Για τα σκουπίδια, θα προχωρήσει η μονάδα προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων στο Μεγαβούνι. Ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπογράψει αυξήσεις 500% στα τέλη καθαριότητας, που θα χρειαστεί αν εφαρμοστεί το έργο ΣΔΙΤ χωρίς αποκεντρωμένη διαχείριση.
  • Ο σχεδιασμός προβλέπει υπόγεια παρκινγκ με ΣΔΙΤ στην κάτω αγορά και πίσω από το δικαστήριο. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, ο ιδιώτης θα βάλει το 100% των χρημάτων και το κόστος για το πάρκινγκ θα είναι 0.50 λεπτά την ώρα.
  • Για το νέο Δημαρχείο, είπε ότι θα αγοραστεί οικόπεδο στην παλιά αγροτική, ενώ παράλληλα προχωρά σχεδιασμός για Διοικητήριο σε χώρο του στρατοπέδου.
  • Ο Δήμαρχος μίλησε ακόμα για τον Πολιτισμό και αναφέρθηκε σε ένα δίκτυο μουσείων σε Ελαιοχώρι, Κερασίτσα, Λεβίδι, Τρίπολη, Τεγέα που θα φέρουν νέους επισκέψεις στην περιοχή, με την παράλληλα αξιοποίηση του αρχαίου θεάτρου Ορχομενού και τη δημιουργία Μαυσωλείου Κολοκοτρώνη, αλλά και την αξιοποίηση του Μουσείου Δασικής Ιστορίας στο Χρυσοβίτσι. 

Πηγή - www.drt915.gr 

7 σχόλια

  • Μουγκοθόδωρος
    Μουγκοθόδωρος Σάββατο, 07 Ιανουαρίου 2017 20:50 Σύνδεσμος σχολίου

    @Μαρία δεν έχεις δίκιο, ήμουνα μπροστά, του μίλησε ένας! Θα ήταν από τους.....χορηγούς, αλλιώς δεν εξηγείται.... Από την άλλη θα μου πεις, αν ήταν έτσι θα τον είχε αρχίσει στις γρήγορες! Τι να πεις, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, ΧΑΧΑΧΑ!

  • δημητρης
    δημητρης Σάββατο, 07 Ιανουαρίου 2017 11:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Μάλλον,το προπέρσινο χουνέρι στις δημοτικές εκλογές,δεν "χω εύεται"εύκολα.....

  • Σας εχει γ@@@@@@@@@
    Σας εχει γ@@@@@@@@@ Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2017 20:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Λυσσάτε ορε, οταν βλέπετε τον Παυλη!!! Ξύδι ομως και φασολάδα!!! Θα σας κανει καλό!!! ΘΑ ΒΑΡΕΘΕΙΤΕ ΟΡΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΤΕ....ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ!!! ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ.... ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΙΣΤΕ ΛΙΓΟΙ ΕΞΩ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΑΝ... ΤΟΝ ΠΑΥΛΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2017 08:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Όλος ο θίασος μαζεμένος! Όλο το δελφινάριο επί σκηνής! Όταν είναι για γλέντι και τζάμπα μάσα όλοι πρώτοι και καμαρωτοί! Να μας παρει όμορφους ο φωτογράφος για να έχουνμε να την δείχνουμε στις επόμενες γενιές. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων είστε όλοι ανικανοι κύριοι και κυρίες! Όπως λέγαμε πιτσιρικάδες είστε μόνο για "κλανιά μαγκιά και εξάτμιση"!!! Το θεαθήναι και την πάρτη σας. Και το κοινό καλό των δημοτών γραμμένο εκεί που δεν πιανει μελάνι!!!! Γιαουρτι που σας χρειάζεται!! Μαζί με το πήλινο όμως.....

  • μαιρη
    μαιρη Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2017 23:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Φατε τωρα ολοι γιατι δεν σας ξαναβλεπουμε....δεν κανετε ουτεγια σκατα

  • Γιώργος
    Γιώργος Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2017 19:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Παυλή σύντομα θα σου την κάνουν και οι δικοί σου.

  • Μαρια
    Μαρια Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2017 14:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν βαρεθήκατε να ακούτε τόσα ψέματα από τον άνθρωπο ; Εδώ δεν έχει κλείσει ούτε μια λακούβα και αυτός σας παραμυθιάζει για μεγάλα έργα. Αλλά μάλλον είστε πρόβατα και τον ακούτε. Τώρα για την μέτρηση που λέει είναι για γέλια ,εδώ περπατάει στη ΙΒ και δεν του μιλάει άνθρωπος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...