Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών θα λειτουργήσει στην Τρίπολη

Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών θα λειτουργήσει στην Τρίπολη

Προσαρμοσμένη στις ανάγκες - ερωτήματα των συμμετεχόντων ήταν η ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, τη Δευτέρα 27 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου, με αντικείμενο τη ρύθμιση επιχειρηματικών «κόκκινων» δανείων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, αφού ευχαρίστησε θερμά τους εισηγητές για την παρουσία τους, ανέφερε ότι το 80-85% των επιχειρηματιών δανείων, στην Αρκαδία, είναι πυρόπληκτα από το 2007, με κάποιες τράπεζες να κάνουν αυτόνομα διάφορες ρυθμίσεις αλλά όχι σε αυτά που είναι με την εγγύηση του δημοσίου. Να βρεθούν λύσεις για τα εγγυημένα και για τα πυρόπληκτα που στο τέλος του 2017 σταματά η επιδότηση στο επιτόκιο τους κατά 50 % και είναι με το έντοκο γραμμάτιο του Ελληνικού Δημοσίου ζήτησε στη διάρκεια του χαιρετισμού του ο κ. Μπουντρούκας.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι πολίτες με τα δάνεια και στο νέο νόμο που δίνει λύσεις για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.

Ο Ειδικός Γραμματέας κ. Φώτης Κουρμούσης και ο συνεργάτης του από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), αναφέρθηκαν επιγραμματικά στο νέο νόμο που αφορά στην προστασία και διαμεσολάβηση για την ελάφρυνση και ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων και επαγγελματιών που αφορούν ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, δάνεια τραπεζών υποχρεώσεις προς τρίτους, προκειμένου να επικεντρωθούν στα ερωτήματα των παρευρισκομένων, που ήταν και ο σκοπός της ημερίδας.

Ο κ. Κουρμούσης τόνισε ότι έχουν ήδη συμφωνήσει με τους δανειστές το πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια και μέσα στον επόμενο μήνα θα φέρουν στη Βουλή το θέμα για τη ρύθμιση χρεών των επιχειρήσεων, μικρών, μεσαίων και μεγάλων.

Επιπλέον αναφέρθηκε στο πρώτο Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση ανάπτυξης ενός δικτύου με απολήξεις σε όλη τη χώρα, που θα προσφέρει υπηρεσίες ενημέρωσης και υποστήριξης των δανειοληπτών, υλοποιώντας τη σχετική πρόβλεψη του Παράλληλου Προγράμματος. Τόνισε δε ότι σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης έως το καλοκαίρι θα δημιουργηθεί αντίστοιχο γραφείο και στην Τρίπολη.

Στη συνέχεια το λόγο είχαν οι συμμετέχοντες που κατέκλυσαν με ερωτήσεις τους εισηγητές προκειμένου να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα επιχειρηματικά τους δάνεια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...