Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λαφαζάνης από την Τρίπολη: "Έχουμε μία κυβέρνηση πραξικοπηματιών. Είναι προδοτική κυβέρνηση!" (vd)

Λαφαζάνης από την Τρίπολη: "Έχουμε μία κυβέρνηση πραξικοπηματιών. Είναι προδοτική κυβέρνηση!" (vd)
Την Αρκαδία επισκέφτηκε ο Γραμματέας της «Λαϊκής Ενότητας» Παναγιώτης Λαφαζάνης και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑ.Ε. Θανάσης Πετράκος. Μαζί τους ήταν και τοπικά στελέχη της ΛΑΕ, ανάμεσα στους οποίους ο περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου, Σαράντος Αλεξανδρής και ο Γιάννης Σταθόπουλος.
Το πρωί επισκέφθηκαν τους εργαζόμενους της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, μίλησαν μαζί τους και το μεσημέρι ήρθαν στην Τρίπολη, όπου παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο.
Η επίσκεψη έγινε μία μέρα πριν το μεγάλο συλλαλητήριο στη Μεγαλόπολη «για να μην ξεπουληθεί η ΔΕΗ». Η ΛΑΕ μιλά ανοιχτά για έγκλημα το οποίο πρέπει να αποτραπεί και επιτίθεται σε Κυβέρνηση και δανειστές.
«Καλούμε το λαό με τον αγώνα του να αποτρέψει την εφαρμογή του νέου μνημονίου που θα είναι καταστροφικό» είπε ο κ. Πετράκος.
Από την πλευρά του, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι «η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα μνημόνια» και ότι «υπάρχει εναλλακτική λύση που εκφράζει η Λαϊκή Ενότητα».
Κατόπιν, είπε: «Η κυβέρνηση δεν είχε καμία λαϊκή εντολή να υπογράψει νέο μνημόνιο. Έχουμε μία κυβέρνηση πραξικοπηματιών, αυτό θα είναι το όνομά της από εδώ και μπρος. Έχουμε Κυβέρνηση παρασυντάγματος, θεσμικής εκτροπής, θεσμικού παρακράτους που γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τον Ελληνικό Λαό και είναι αιχμάλωτη, σε υπαλληλική σχέση με τους πιστωτές. Δεν κάνει τίποτα άλλο από το να εκτελεί τις εντολές του Σόιμπλε και της Μέρκελ. Είναι Κυβέρνηση δουλοπρεπής, προδοτική κυβέρνηση.
Το νέο μνημόνιο σημαίνει το τέλος των συντάξεων, είναι η εξαθλίωση του φτωχού εργαζόμενου, είναι η εκποίηση της Ελλάδας. Οι συντάξεις θα κατακρεουργηθούν, θα γίνουν επιδόματα ελεημοσύνης και η προοπτική είναι ακόμα χειρότερη.
Θα φορολογείται ακόμα κι εκείνος που παίρνει επίδομα ανεργίας.
Η ΔΕΗ διαλύεται και βάζει λουκέτο με τα μέτρα της Κυβέρνησης. Τα μέτρα θα τα πληρώσει πρώτα ο καταναλωτής και τα νοικοκυριά.
Αν πουληθεί το 40% των λιγνιτορυχείων της ΔΕΗ, η ΔΕΗ έχει μπει στην αρχή του τέλους της. Ταυτόχρονα, έχει αποφασιστεί να πουληθεί το 17% των μετοχών της ΔΕΗ που είναι στα ΤΑΙΠΕΔ. Η Ελλάδα θα γίνει ενεργειακό προτεκτοράτο που σημαίνει ενεργειακή υποδούλωση της χώρας. Πρέπει να ξεσηκωθούμε όλοι για να σώσουμε την ΔΕΗ.
Η κυβέρνηση να κάνει δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ και όχι κρυφά, στο παρασκήνιο, πραξικοπηματικά, να προσπαθεί να κλείσει τον ενεργειακό αυτό γίγαντα της χώρας. Δεν είναι περιουσία του Τσίπρα και του Τσακαλώτου, η ΔΕΗ πρέπει να μείνει στον Ελληνικό λαό.
Ο Τσίπρας μετά την υπογραφή του 4ου μνημονίου, θα πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων από τους δανειστές σαν στυμμένη λεμονόκουπα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...