Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στο κήπο του ΕΠΑΛ Άστρους μαθητές από το Ειδικό Σχολείο Μαντινείας και το ΚΔΑΠ Β. Κυνουρίας!

Στο κήπο του ΕΠΑΛ Άστρους μαθητές από το Ειδικό Σχολείο Μαντινείας και το ΚΔΑΠ Β. Κυνουρίας!

Οι μαθητές και οι καθηγητές του ΕΠΑΛ Άστρους, υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά την Τετάρτη 3/5/2017 μαθητές και καθηγητές από το Ε.Ε.Ε.Κ. Μαντινείας, στα πλαίσια του προγράμματος Συνεκπαίδευσης σχολικού έτους 2016-2017 «Διαμόρφωση εξωτερικών χώρων με φυτά. Δεντροφύτευση κωνοφόρων δέντρων». 13 παιδιά και 3 καθηγητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου μας και όλα μαζί τα παιδιά και των 2 σχολείων φύτεψαν δέντρα στο προαύλιο χώρο του ΕΠΑΛ Άστρους.   

Την επόμενη μέρα την Πέμπτη 4/5/2017, το σχολείο μας επισκέφτηκαν μαθητές και καθηγητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Μαζί μαθητές και καθηγητές και των δύο σχολείων καθώς και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ. Β. Κυνουρίας κυρία Γεωργία Κούβαλη, ασχολήθηκαν με τον κήπο του ΕΠΑΛ Άστρους, ποτίσαμε, φυτέψαμε, φροντίσαμε φυτά και λουλούδια του κήπου.

Αυτές τις δύο ημέρες διαπιστώσαμε ότι όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν τα ίδια συναισθήματα και την ίδια χαρά όταν τους δίνεται ένα δώρο, όταν τους χαρίζεται ένα λουλούδι, χαίρονται το ίδιο όταν πηγαίνουν μία βόλτα, αιφνιδιάζονται το ίδιο από το λαογραφικό μουσείο και τους κρυμμένους θησαυρούς του, διψάνε για επαφή και νέα γνώση, ειδικά την επαφή με τη φύση. Αυτή η διαπίστωση όταν στη λένε οι ίδιοι οι μαθητές σου, τότε το εκπαιδευτικό σύστημα ίσως επιτύχει το πρωταρχικό του στόχο για κοινωνική αλλαγή για ισονομία και ίσες ευκαιρίες για όλους. Το μέλλον είναι εδώ, αφήνουμε τις προκαταλήψεις μας στο παρελθόν.

Το σχολείο μας θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για να υλοποιεί δράσεις με επίκεντρο τις ανθρώπινες αξίες και τον πολιτισμό μας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...