Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Διεθνές Συνέδριο Αστρονομίας οργανώνει ο Τάσος Τζιούμης στο Κεραστάρι!

Διεθνές Συνέδριο Αστρονομίας οργανώνει ο Τάσος Τζιούμης στο Κεραστάρι!

Κάθε 5 χρόνια, στο χωριό Κεραστάρι της Αρκαδίας, ερευνητές ράδιοαστρονόμοι από όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε ένα διεθνές Συνέδριο για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις και αστρονομικές τεχνικές. Πρόκειται για συνέδριο που οργανώνει ο κορυφαίος ραδιοαστρονόμος, Τάσος Τζιούμης, ο οποίος κατάγεται από το χωριό Κεραστάρι.

Ο κ. Τζιούμης είναι ένας καταξιωμένος ραδιοαστρονόμος, υπεύθυνος του Ραδιοαστρονομικού Συστήματος της Αυστραλίας και αντιπρόσωπος της αυστραλιανής κυβέρνησης στο Διεθνή Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών στη Γενεύη.

Ο ίδιος είναι και διευθυντής μηχανικών της CSIRO που κατασκευάζουν τα τεράστια ραδιοτηλεσκόπια για να παρακολουθούν το διάστημα, όπως σημειώνει ο Νέος Κόσμος της Αυστραλίας.

 Το επόμενο Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 29 Μαΐου έως 3 Ιουνίου 2017, θα διερευνήσει πώς η επιστήμη της ραδιοαστρονομίας δημιούργησε νέες προοπτικές, οι οποίες άνοιξαν νέα παράθυρα στο Σύμπαν (χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ανακάλυψη των ταχέως μεταβαλλόμενων ραδιοπηγών – Fast Radio Bursts, FRBs), προοπτικές οι οποίες σύντομα θα ανοίξουν και νέα παράθυρα μελέτης του Σύμπαντος (π.χ. πειράματα για την εύρεση εξωγήινης ζωής - SETI).

Πώς, υπό την επιρροή ορισμένων απρόσμενων ανακαλύψεων, δημιουργήθηκαν νέες τεχνικές διαδικασίες και εξελίχθηκαν νέες ή παραδοσιακές μέθοδοι ανταλλαγής επιστημονικών απόψεων;

Οι ανακαλύψεις αυτές ωφέλησαν τις διαδικασίες και τις μεθόδους αυτές ή μήπως αποτέλεσαν τροχοπέδη;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...