Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αυξάνεται η πίεση για λύση στο πρόβλημα με τα κανάλια της Digea – Οι εξελίξεις μετά την επιστολή Σφυρή για το Βαλτεσινίκο!

Αυξάνεται η πίεση για λύση στο πρόβλημα με τα κανάλια της Digea – Οι εξελίξεις μετά την επιστολή Σφυρή για το Βαλτεσινίκο!
Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει σε πολλά χωριά της Αρκαδίας που δεν φτάνει το σήμερα της Digea, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τηλεοπτικά κανάλια.
Ένα από τα χωριά αυτά είναι το Βαλτεσινίκο με τον δημοτικό σύμβουλο Γορτυνίας Μιχάλη Σφυρή να αναδεικνύει με ένταση το θέμα και να ακολουθούν σημαντικές εξελίξεις.
Αρχικά, ο κ. Σφυρής απέστειλε σχετική επιστολή προς την Digea για να λάβει την απάντηση ότι λύση θα μπορούσε να δοθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Γορτυνίας.
Παράλληλα, ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έκανε σχετική αναφορά στη βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σπίρτζη, πιέζοντας για να βρεθεί λύση.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Καλημέρα Αρκαδία», προκύπτει ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλίου ήρθε σε άμεση επαφή με τον Υπουργό κ. Παππάς τον οποίο ενημέρωσε για το πρόβλημα αυτό.
 
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΦΥΡΗ
Βαλτεσινίκο, 02 Μαΐου 2017
Προς: Digea
Κοιν: Βουλευτή Αρκαδίας, Παπαηλίου Γεώργιο
Βουλευτή Αρκαδίας, Βλάση Κωνσταντίνο
Βουλευτή Αρκαδίας, Κωνσταντινόπουλο Οδυσσέα
Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη
Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Ευ. Γιαννακούρα
ΘΕΜΑ: Ψηφιακό σήμα στο Βαλτεσινίκο Αρκαδίας
Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή αιτούμαι την πραγματοποίηση –από πλευράς εταιρείας σας- του συνόλου των διαδικασιών έτσι ώστε στο χωριό Βαλτεσινίκο, παραδοσιακός οικισμός με έντονη τουριστική επισκεψιμότητα τους χειμερινούς κυρίως μήνες, να μπορεί να μεταδίδεται απρόσκοπτα το σήμα Digea, προϋπόθεση δηλαδή απαραίτητη για την εκπομπή σήματος τοπικών, περιφερειακών και εθνικών τηλεοπτικών σταθμών. Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτό να επιλυθούν από μέρους σας τεχνικά ζητήματα – απόρροια διαφόρων παραγόντων- παρακαλώ όπως με ενημερώσετε έτσι ώστε να εξετάσουμε τυχόν εναλλακτικές λύσεις.
Σημειώσατε πως ο ρόλος μου είναι διττός, αφού αφενός είμαι Δημότης της περιοχής και αφετέρου κατέχω τη θεσμική ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Γορτυνίας έχοντας σαν κύρια αποστολή μου τη μέριμνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των κατοίκων της.
Με εκτίμηση,
Σφυρής Μιχάλης
Δημοτικός Σύμβουλος Γορτυνίας
 
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ DIGEA
“ Σχετικά με το ερώτημα που μας θέσατε σας ενημερώνουμε ότι η περιοχή που μας αναφέρετε δεν ανήκει σε περιοχή κάλυψης των 156 κέντρων εκπομπής (του Χάρτη Συχνοτήτων) που έχουν οριστεί από την Πολιτεία. Η εταιρεία μας είναι υποχρεωμένη στο πλαίσιο της μετάβασης της χώρας να υλοποιήσει τον Χάρτη Συχνοτήτων, που έχει υπογραφεί από το Υπουργείο Επικρατείας και το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενεργοποιώντας τα συγκεκριμένα 156 κέντρα εκπομπής. Η δυνατότητα εγκατάστασης Σταθμών Συμπληρωματικής Κάλυψης (gap fillers) για τη γεωγραφικά πληρέστερη και τεχνικά αρτιότερη ραδιοκάλυψη μονοσυχνικού δικτύου περιγράφεται στο άρθρο 4 της Κ.Υ.Α. 42800/2012 Φ.Ε.Κ. 2704/2012, και πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 6 παρ. 2 του Παραρτήματος της υπ’ αρ. 707/2/13-02-2014 Απόφασης της Ε.Ε.Τ.Τ., ως ισχύει, όπου χαρακτηριστικά ορίζει: «...εάν υφίσταται μέρος του πληθυσμού που βρίσκεται εκτός της Περιοχής Κάλυψης του Δικτύου, ο κάτοχος των Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων, εφόσον δεν προτίθεται να επεκτείνει το δίκτυό του στις περιοχές αυτές, οφείλει, στο πλαίσιο εγκατάστασης και θέσης σε λειτουργία Σταθμών Συμπληρωματικής Κάλυψης εντός των Περιοχών Απονομής του, να συνεργάζεται με τρίτους και ιδίως με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι οποίοι προτίθενται να αναλάβουν και το αντίστοιχο κόστος προμήθειας, εγκατάστασης, λειτουργίας και συντήρησης και να διαθέσουν την απαραίτητη έκταση για τις εν λόγω υποδομές. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις υπεύθυνος για την εγκατάσταση, θέση σε λειτουργία και χρήση των Σταθμών Συμπληρωματικής Κάλυψης είναι ο Κάτοχος των Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Η μεταφορά του σήματος στους Σταθμούς Συμπληρωματικής Κάλυψης αποτελεί υποχρέωση και βαρύνει τον κάτοχο Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων». Για διευκόλυνσή σας, σας επισυνάπτουμε το χάρτη κάλυψης του ψηφιακού σήματος για να εξετάσετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία».
 
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
AΝΑΦΟΡΑ
Προς: Tον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κ.Χρήστο Σπίρτζη
Θέμα: «Ψηφιακό σήμα στο Βαλτεσινίκο Αρκαδίας»
Κύριε Υπουργέ,
Σας αναφέρω την από 02/05/2017 επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου Γορτυνίας, κ. Μιχάλη Σφυρή, με την οποία ζητά την απρόσκοπτη μετάδοση του ψηφιακού σήματος (Digea) στο Βαλτεσινίκο του Δήμου Γορτυνίας Αρκαδίας, ώστε να έχουν πρόσβαση οι μόνιμοι κάτοικοι, οι επισκέπτες και οι επαγγελματίες του χωριού.
Σας καλώ να λάβετε γνώση αξιολογώντας τα πραγματικά περιστατικά και να με ενημερώσετε για τις ενέργειες της αρμοδιότητάς σας επί του θέματος.
Αθήνα, 05.05.2017
Ο Αναφέρων Βουλευτής,
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 05 Μαϊος 2017 20:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Αν διάβαζες Σφυρή την σύμβαση της Digea θα ήξερες ακριβώς αυτα που σου λένε.Είναι πλέον θέμα να ξανασυζητηθει στην βουλή η ολη λειτουργία της Digea .Ολα τα κάνεις για προβολή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...