Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος έγινε ... φοιτητής στην Κύπρο!

Ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος έγινε ... φοιτητής στην Κύπρο!
Του Λουκά Παναγιώτου
Στην Ιστορική και Σεβασμία Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή της Παναγίας Ελεούσης του Κύκκου, ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο την Κυριακή των Μυροφόρων, 30 Απριλίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος.
Στο κατάμεστο από πιστούς, Καθολικό της Μονής, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε, κατά πρώτον λόγον, την χαρά του που βρέθηκε στην Μονή Κύκκου, αλλά και τις ευχαριστίες του προς τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρο για την τιμή και την ευλογία να προεξάρχει της ευχαριστιακής συνάξεως.
«Ευρίσκομαι εδώ μαζί με εσάς τους Κυπρίους αδελφούς γιατί ήλθα να παρακολουθήσω μαθήματα στο Μεταπτυχιακό Τμήμα Θεολογίας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας», τόνισε «και  γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω και πάλι τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη κ. Νικηφόρο, γιατί είναι η ψυχή αυτού του Τμήματος του Πανεπιστημίου και ο οποίος έχει ξεπεράσει τα στενά όρια της Κύπρου, είναι ξακουστός σε όλη την Ελλάδα και φυσικά και στην Ορθόδοξη σύμπασα Εκκλησία. Τον ευχαριστώ, τον συγχαίρω για όλα αυτά και του εύχομαι η ευλογία του Θεού και η Χάρις του Αγίου Πνεύματος να χαριστώνει, να αγιάζει τον Ποιμενάρχη και το ποίμνιο της Επισκοπής του και της Κύπρου ολοκλήρου».
Ο Μαντινείας Αλέξανδρος αναφέρθηκε  ακολούθως, στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η Κυριακή μνήμης των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών, του Αγίου Ιωσήφ του εξ Αριμαθαίας και του Αγίου Νικοδήμου, του νυκτερινού μαθητού, είναι «η εορτή των τολμηρών».
«Ετόλμησε ο Ιωσήφ, ετόλμησε ο Νικόδημος, ετόλμησαν οι Μυροφόρες και έγιναν οι ευαγγελίστριες του φαιδρού της Αναστάσεως κηρύγματος», επεσήμανε, για να υπογραμμίσει ότι «και εμείς πρέπει να τους ακολουθήσουμε και να επαναλάβομε τον δρόμο, τον οποίο ακολούθησαν εκείνοι. Με τόλμη και παρρησία να ακολουθούμε τον νόμο του Θεού, γιατί ο νόμος του Θεού ένα σκοπό έχει, να μας οδηγήσει και εμάς στον αγιασμό και στην σωτηρία».
Οι πιστοί καλούμαστε να γνωρίσουμε τη δύναμη της ψυχής και το παράδειγμα των Μυροφόρων και «να τολμήσουμε και εμείς μέσα στον σύγχρονο κόσμο της συγχύσεως των πνευμάτων, της συγχύσεως των πραγμάτων, της συγχύσεως του κόσμου όλου, να ξεχωρίσουμε και να βαδίσουμε τον δρόμο της τόλμης προς τον Ιησού Χριστό, τον Σωτήρα και Λυτρωτή μας».
Κατακλείοντας τον λόγο του, ο Μαντινείας Αλέξανδρος, ευχήθηκε στα μέλη των Χριστιανικών Συνδέσμων Γυναικών της Μητροπόλεως Κύκκου, τα οποία μετείχαν στην θεία Λειτουργία τιμώντας την εορτή των Μυροφόρων, έτη πολλά, η προσφορά τους να είναι μεγάλη και η καρδιά τους να φλέγεται από την αγάπη του Ιησού Χριστού του Λυτρωτού και Σωτήρος του κόσμου.
«Όταν είμαστε κοντά στον Χριστό», υπογράμμισε «και έχουμε το σημείο του Σταυρού σύμβολο της πορείας και της πίστεώς μας, τότε να ξέρουμε ότι ο Ιησούς Χριστός θα είναι πάντοτε η χαροποιός δύναμή μας και θα μας οδηγήσει εκεί που είπε ο Ίδιος, όχι στην επίγειο Ιερουσαλήμ δια το παθείν, αλλά εις την βασιλεία Του, την άνω Ιερουσαλήμ, πράγμα το οποίο εύχομαι και προσεύχομαι να είναι ολονών μας η πορεία».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη θεία Λειτουργία τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν πατέρες της Μονής Κύκκου και κληρικοί Μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Θεολογίας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.


www.arxon.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...