Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κροατία: Σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μουσείων παρουσιάστηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας! (εικόνες)

Κροατία: Σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μουσείων παρουσιάστηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας! (εικόνες)
Στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας ταξίδεψε η προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας Άννα - Βασιλική Καραπαναγιώτου, για τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μουσείων. Εκεί, παρουσιάστηκε το βραβευμένο Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας!
Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός για το Μουσείο της χρονιάς, διοργανώθηκε από το European Museum Forum (EMF).
Η κα. Καραπαναγιώτου εκπροσώπησε και την Επιτροπή Μακροχρόνιου Στρατηγικού Σχεδιασμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρίπολης.
Στα διοικητικά όρια του Δήμου Τρίπολης βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας το οποίο έλαβε ανώτερη τιμητική διάκριση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μουσείων κατά το έτος 2016, δίνοντας την ευκαιρία να προβληθούν πανευρωπαϊκά τόσο η περιοχή της Αλέας Τεγέας όσο και συνολικά ο Δήμος Τρίπολης ως θεσμός και ως προορισμός.
Ο Δήμος Τρίπολης προσκλήθηκε να συμμετάσχει στον φετινό διαγωνισμό βράβευσης Ευρωπαϊκών Μουσείων που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαΐου 2017  στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών με άλλα Μουσεία και φορείς της Αυτοδιοίκησης, προς όφελος του Δήμου και των δημοτών του.
Η φετινή τελετή συνέπεσε με την 40η επέτειο του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμό για το Μουσείο της Χρονιάς αλλά και το Council of Europe Museum Prize, το μακροβιότερο και πιο σημαντικά βραβεία στην Ευρώπη, με στόχο την αναγνώριση της αριστείας στα ευρωπαϊκά μουσεία και την ενθάρρυνση για καινοτόμες διαδικασίες προς όφελος της κοινωνίας.
Η τελετή παρακολούθησαν πάνω από 200 άτομα από 29 χώρες της Ευρώπης .
Το Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2017 αναδείχθηκε στο MEG - Μουσείο Εθνογραφίας, στη Γενεύη της Ελβετίας. Το μουσείο έλαβε το τρόπαιο EMYA, το αυγό από τον Henry Moore, που θα κρατήσει για ένα χρόνο.
Ειδικός έπαινος δόθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

(Φωτογραφίες: Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου - Άννα Καραπαναγιώτου)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...