Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΚΕΔΗΤ: Η Αποκεντρωμένη ενέκρινε τον προϋπολογισμό – Ζητά να οριστούν άμεσα ορκωτοί λογιστές!

ΚΕΔΗΤ: Η Αποκεντρωμένη ενέκρινε τον προϋπολογισμό – Ζητά να οριστούν άμεσα ορκωτοί λογιστές!
Στην έγκριση νομιμότητας τόσο του προϋπολογισμού όσο και του ετησίου προγράμματος δράσης της ΚΕΔΗΤ προχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση!
Το «Καλημέρα Αρκαδία» παρουσιάζει όλη την απόφαση.
Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη, που οφείλεται εν πολλοίς στη δουλειά που έγινε από τη νυν διοίκηση της ΚΕΔΗΤ, με Πρόεδρο τη Δώρα Μπρακουμάτσου, έτσι ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα η ΚΕΔΗΤ, η οποία είχε μείνει χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό για όλο το 2016, αλλά και για τους πρώτους 4 μήνες του 2017.
Με την εξέλιξη αυτή, η ΚΕΔΗΤ θα μπορέσει να ξεκινήσει να πληρώνει μέρος των οφειλών της προς τους προμηθευτές οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο διάστημα, λόγω έλλειψης προϋπολογισμού.
, υπάρχει η δυνατότητα να επιχορηγηθεί από το Δήμο αν κριθεί απαραίτητο για να καλύψει τις οικονομικές της ανάγκες προς εργαζόμενους (που παραμένουν απλήρωτοι για κάποιους μήνες) και προμηθευτές.
Στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης υπογραμμίζεται ότι «επειδή η ΚΕΔΗΤ είναι Επιχείρηση Κοινωφελούς χαρακτήρα και απώτερος στόχος και σκοπός είναι να συνεχίζει να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, θεωρούμε ότι θα πρέπει να εγκριθεί αυτό το είδος του υποβληθέντος σχεδίου προϋπολογισμού 2017 ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει στοιχειωδώς και να ορίσει άμεσα ορκωτούς λογιστές για εκτεταμένο έλεγχο στην Επιχείρησης, σε συνδυασμό με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που αναμένεται να εκδοθεί.
Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνουμε ότι απαιτείται και τίθεται ως προαπαιτούμενο να υποβληθούν απολογιστικά στοιχεία προηγούμενων χρόνων, όπως είχαμε ζητήσει και κατά το παρελθόν, όταν δεν εγκρίναμε τον προϋπολογισμό του 2016, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της Επιχείρησης».

 

ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...