Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αδέσποτα: "Η στείρωση είναι μία πράξη ευθύνης" λέει ο φιλοζωικός σύλλογος! (vd)

Αδέσποτα: "Η στείρωση είναι μία πράξη ευθύνης" λέει ο φιλοζωικός σύλλογος! (vd)

(ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ)

Ο φιλοζωικός σύλλογος είναι ομάδα από εθελοντές. Δεν έχουμε δικούς μας κτηνιάτρους. Πληρώνουμε τους κτηνιάτρους από τα δικά μας χρήματα και αφιερώνουμε τον προσωπικό μας χρόνο σε όλη αυτήν την προσπάθεια. 
Δεν στειρώνουμε δωρεάν γιατί δεν είμαστε κτηνίατροι, ούτε έχουμε κτηνίατρο που στειρώνει δωρεάν. Οι τιμές για στειρώσεις για αδέσποτα κυμαίνονται αρσενικός σκύλος 60 ευρώ, θηλυκός σκύλος 80 ευρώ, γάτα από 30-40 ευρώ. Μπορούμε να σας προτείνουμε κτηνίατρο στην περιοχή σας και να σας βοηθήσουμε ενδεχομένως με το πιάσιμο, είτε με δανεισμό εξοπλισμού, είτε με εθελοντή μας για δύσκολα περιστατικά. 
Να θυμάστε πως η στείρωση είναι μία πολύ απλή επέμβαση και η ανάρρωση του ζώου μετά από αυτήν είναι γρήγορη κ εύκολη. 
Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Επικοινωνήσει με τη σελίδα του συλλόγου στο Facebook ή στο τηλέφωνο 6932 839363.

Η στείρωση είναι μια παρεξηγημένη έννοια στη χώρα μας, ταυτόχρονα όμως κοινή συνείδηση σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη! Τα οφέλη της επέμβασης αυτής είναι πολλαπλά και σωτήρια για τους μικρούς μας φίλους.
Το κατοικίδιο μας, ή ο σκύλος εργασίας, στην περίπτωση των βοσκών και των κυνηγών, δεν είναι παιχνίδι και σίγουρα δεν είναι ένα αντικείμενο επάνω στο οποίο έχουμε τον απόλυτο έλεγχο. Η φύση υπερισχύει του ελέγχου μας και κανένα κολάρο, καμία αλυσίδα δε μπορεί να αποτρέψει ένα ζώο σε οίστρο να ακολουθήσει τα ένστικτα του. Αλήθεια πόσοι από εσάς μπορείτε να εγγυηθείτε ότι το αστείρωτο ζώο σας που περιφέρεται χωρίς επίβλεψη στο βουνό δεν έχει συμβάλλει στην αύξηση του πληθυσμού των ζώων? Και πόσοι από εσάς δεν έχετε βρεθεί στη θέση να εγκαταλείψετε μια κούτα με κουτάβια στο πουθενά με τη βεβαιότητα ότι κάποιος θα τα υιοθετήσει?
Να είστε βέβαιοι ότι κανείς δε θα τα υιοθετήσει. Και η ζωή στην οποία τους επιτρέψατε να έρθουν θα είναι σύντομη αλλά βασανιστική. Γιατί κανένας δε θα αναλάβει να διορθώσει τη δική σας ανευθυνότητα.
Η στείρωση είναι υπευθυνότητα και η αποφυγή της εγκληματική αμέλεια.
Κι αν ανήκετε σε αυτούς που έχουν ήδη αιτιολογήσει την αμέλειά τους και δεν μπορούν να βρούν ένα λογικό επιχείρημα γιατί να στειρώσουν το κατοικίδιό τους… απλά συνεχίστε την ανάγνωση…
Στειρώνετε το κατοικίδιό σας :

Καταρχήν για να περιορίσετε την αύξηση των αδέσποτων ζώων που ήδη υπάρχουν στους δρόμους και βρίσκουν οικτρό θάνατο μετά από ατυχήματα, κακοποιήσεις από διαταραγμένα μυαλά και φόλες.
Μα θα μου πείτε.. «Εγώ θα βρω υπεύθυνους ανθρώπους να υιοθετήσουν τα μωρά».
Ναι, οκ. Αλλά πόσο σίγουροι είστε ότι δε θα γεννηθούν άλλα 8 ή 10 κουτάβια/γατάκια?
Και πόσο συνειδητοποιημένα θα υιοθετήσουν όλοι αυτοί τους απόγονους του κατοικίδιουσας?
Ξέρουν όλοι τους τι συνεπάγεται η υιοθεσία ενός ζώου?
Ή μήπως έχουν την εντύπωση ότι αγοράζοντας ένα σκυλόσπιτο στο οποίο θα δέσουν το εν λόγω ζωάκι και πετώντας του λίγο φαγητό κάθε μέρα, είναι όλα εντάξει?
Γιατί δυστυχώς είναι ΠΟΛΛΟΙ αυτοί που κάνουν ακριβώς αυτό… Είναι ακόμη περισσότεροι αυτοί που τα αφήνουν στους κήπους τους ή ακόμη χειρότερα στους κήπους των εξοχικών τους μόνα κατά τη διάρκεια του περισσότερου χρόνου της ζωής τους, χωρίς να τους προσφέρουν χάδια και αγάπη.

Επιπλέον, η δράση των ορμονών στα αστείρωτα ζώα οδηγεί σε νοητική και σωματική κακοδιαθεσία, νευρικότητα και επιθετικότητα και επηρεάζει αρνητικά τη συμπεριφορά του ζώου(αφού πρόκειται για συσσωρευμένους ανικανοποίητους οίστρους).Η στείρωση διευκολύνει τη συμβίωση ανθρώπου και ζώου καθώς αφού γίνει δεν τίθεται πια θέμα λεκέδων από τις περιόδους των θηλυκών και τις τάσεις φυγής για τους αρσενικούς σκύλους.

Ως ιδιοκτήτης κατοικίδιου έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε είτε να συμβάλλετε στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού των ζώων είτε να βοηθήσετε στην επίλυση του. Μη ξεγελιέστε με το να νομίζετε ότι αν βρείτε σπίτι για όλα τα μωρά που θα γεννήσει το κατοικίδιο σας ότι έχετε συμβάλλει στη λύση του προβλήματος του υπερπληθυσμού των άστεγων κατοικίδιων. Στη πραγματικότητα αυτό που καταφέρνετε είναι να χάσουν κάποια πιθανά σπίτια τα χιλιάδες άλλα κουταβάκια και γατάκια που είναι ήδη στη λίστα αναμονής…
Μη γίνεστε εσείς η αιτία του υπερπληθυσμού των ζώων, στειρώστε το κατοικίδιό σας!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...