Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βραβεύτηκαν τα καλύτερα μουσεία της Ευρώπης: To Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας ήταν εκεί!

Βραβεύτηκαν τα καλύτερα μουσεία της Ευρώπης: To Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας ήταν εκεί!

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας παρακολούθησε τη σύνοδο για τη βράβευση των καλύτερων μουσείων της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας (www.emya2017.com).

Φέτος στο διαγωνισμό υποψήφια ήταν 46 μουσεία από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Παρουσιάστηκε ένας ευρύς κύκλος εκθεσιακών προγραμμάτων, που αποτυπώνουν τις νέες τάσεις της μουσειακής πολιτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αναφέρονται ενδεικτικά το μουσείο των τραίνων (Βέλγιο), η Εθνική Πινακοθήκη (Βουλγαρία), το μουσείο για την ποπ και τη νεολαία (Δανία), το μουσείο της γεωργίας (Φινλανδία) και το μουσείο Picasso (Γαλλία).

Για το 2017 καλύτερο μουσείο της Ευρώπης αναδείχθηκε το Εθνογραφικό μουσείο στη Γενεύη της Ελβετίας (www.meg-geneve.ch). Το βραβείο του Συμβουλίου της Ευρώπης κατέλαβε το Memorial ACTe, Caribbean Center of Expressions and Μemory , Γουαδελούπη (Γαλλία www.memorial-acte.fr).

Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε τη διάκριση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου Κρήτης, του οποίου οι εργασίες ανακαίνισης ολοκληρώθηκαν το 2015 (www.heraklionmuseum.gr) .

Η άρτια διοργάνωση της συνόδου οφείλεται στη συνεργασία και στήριξη πολλών φορέων και ιδρυμάτων .Το EMF (European Meusean Forum) με το διοικητικό συμβούλιο και τους κριτές του, το Συμβούλιο της Ευρώπης, το Υπουργείο Πολιτισμού της Κροατίας, ο δήμος του Ζάγκρεμπ, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και άλλα μουσεία του Ζάγκρεμπ εργάστηκαν για την επιτυχία της συνόδου .

Η σύνδεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας (www.tegeamuseum.gr) με το θεσμό του emya (European Museum Year Award) -ο οποίος γιόρτασε φέτος τα 40 χρόνια του- ξεκίνησε το 2016. Ήταν η χρονιά που λάβαμε μέρος στο διαγωνισμό που έγινε στο Σαν Σεμπαστιάν –Τολόζα της Ισπανίας και λάβαμε ύψιστη διάκριση για εξέχουσα επιτεύγματα (www.emya2016.com).

Ένα χρόνο μετά τη διάκρισή του το Αρχαιολογικό ΜουσείοΤεγέας μετρά πολλά οφέλη από τη συμμετοχή του στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό : αύξηση της επισκεψιμότητας, λειτουργία πωλητηρίου νέες συνεργασίες με τοπικούς, εθνικούς και διεθνείς φορείς και ιδρύματα, ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις και πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα. Το σπουδαιότερο επίτευγμα όμως ήταν η καθιέρωσή του ως ένας από τους κύριους πολιτιστικούς και τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας εύχεται καλή επιτυχία στο νέο διοικητικό συμβούλιο του European Museum Forum και ευχαριστεί την απερχόμενη πρόεδρο κα. Goranka Horjan (Κροατία).

Πολλές ευχαριστίες απευθύνουμε στο απερχόμενο μέλος του οργανισμού κα. Λίντα ντ Τσάβες (Ελλάδα) η οποία στηρίζει ενεργά το μουσείο μας μετά τη βράβευσή του .Τέλος, καθοριστική ήταν η συμβολή της κα .Άννας Βόγλη , ανταποκρίτριας της Ελλάδας στο θεσμό.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας εκπροσώπησε στο ΕΜΥΑ 2017 η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας δρ. Άννα- Βασιλική Καραπαναγιώτου. Η παρουσία μας στη σύνοδο στάθηκε δυνατή χάρη στην οικονομική υποστήριξη του Δήμου Τρίπολης, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...