Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καλοκαιρινά τμήματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά στην Τρίπολη – Όλες οι λεπτομέρειες!

Καλοκαιρινά τμήματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά στην Τρίπολη – Όλες οι λεπτομέρειες!

Τη λειτουργία θερινών τμημάτων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Τρίπολης έτους 2017 ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

Αντικείμενο θα είναι η ψυχαγωγία και η διαπαιδαγώγηση παιδιών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες. Τα θερινά αυτά τμήματα θα λειτουργήσουν από 03/07/2017 έως και 01/9/2017 και θα στελεχωθούν με δίμηνη εποχική εργασία πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών ο αριθμός των οποίων θα καθοριστεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων παιδιών στο πρόγραμμα.

Σκοπός αυτής της δράσης είναι να εξυπηρετήσει κατά προτεραιότητα τις εργαζόμενες, τις πολύτεκνες μητέρες και τις μονογονεϊκές οικογένειες, μητέρες με παιδιά με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.) αλλά και δευτερευόντως μητέρες που εργάζονται στις υπηρεσίες του Δήμου Τρίπολης ή άλλων δημοσίων φορέων, να προσφέρει εργασία σε άνεργους ή υποαπασχολούμενους εκπαιδευτικούς καθώς και τη χαρά στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά, κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των Σχολείων τους.

Κατά την διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά, με ειδικούς σε διάφορες δραστηριότητες, όπως: θεατρικά δρώμενα, ζωγραφική, μουσική, χορό, γυμναστική, αθλοπαιδιές. Στο τέλος του προγράμματος πραγματοποιείται "Τελετή λήξης" κατά την διάρκεια της οποίας όλοι οι μαθητές και οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα παρουσιάζουν τις εργασίες τους, καθώς και θεατρικά δρώμενα, χορωδίες, μουσικοχορευτικές και γυμναστικές ασκήσεις.

Η περίοδος Δημιουργικής Απασχόλησης θα ξεκινήσει την 03η Ιουλίου 2017 και θα διαρκέσει έως και την 01 Σεπτεμβρίου 2017. Θα εφαρμόζεται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή εκτός Σαββάτου - Κυριακής και αργιών, από τις 07:00 έως τις 16:00 σε Δημοτικό Σχολείο της Τρίπολης, με την ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση συμμετοχής στο πρόγραμμα έως του ποσού των:

 70,00€ ανά μήνα συμμετοχής για κάθε παιδί και

 έως 100,00€ για την συμμετοχή στο πρόγραμμα 2 παιδιών από την ίδια οικογένεια και προσαύξηση 20,00€ για κάθε επιπλέον παιδί από την ίδια οικογένεια.

Το πρόγραμμα, δυνητικά και όχι περιοριστικά και πάντα σύμφωνα με την πραγματική ζήτηση, θα λειτουργήσει έως 5 (πέντε) τμήματα των 25 ατόμων. Οι υπηρεσίες λειτουργίας όλων των τμημάτων θα παρέχονται καθημερινά από ώρα 07.00 έως 16.00 συμπεριλαμβανομένων και των διαλειμμάτων. Το ημερήσιο Πρόγραμμα περιλαμβάνει ενδεικτικά: δύο (2) ώρες εικαστικά, δύο (2) ώρες γυμναστική-χορός- παιχνίδι, δύο (2) ώρες λογοτεχνία εκπαιδευτικές δράσεις, δύο (2) ώρες θεατρικό παιχνίδι.

Η εγγραφή των ωφελουμένων θα γίνεται έπειτα από αίτηση συμμετοχής τους, την οποία θα υποβάλλουν στο πρόγραμμα οι γονείς των παιδιών, μαζί με:

 βεβαίωση εργασίας της μητέρας,

 πρωτότυπο ή αντίγραφο αποδεικτικού μηνιαίων αποδοχών ή πρόσφατων ενσήμων της μητέρας, καθώς και

 φωτοαντίγραφο από το βιβλιάριο υγείας του μαθητή – τριας (η πρώτη σελίδα με τα στοιχεία και το έτος γέννησης του μαθητή – τριας, και η σελίδα με τα εμβόλια).

Οι πολύτεκνες οικογένειες, οι μητέρες με παιδιά με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.) και οι μονογονεϊκές οικογένειες, δεν υποβάλλουν βεβαίωση εργασίας, παρά μόνο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και φωτοαντίγραφο από το βιβλιάριο υγείας του παιδιού.

Η εγγραφή στο πρόγραμμα θα είναι δεσμευτική και θα προκαταβάλλεται το συνολικό ποσό της συμμετοχής μέχρι την 26-05-2017 με ποινή αποκλεισμού συμμετοχής, έτσι ώστε να διαμορφωθεί έγκαιρα ο απαιτούμενος αριθμός του προσωπικού που πρέπει να προσληφθεί για την σωστή λειτουργία των τμημάτων. Η διαγραφή από το πρόγραμμα μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή ο γονιός επιθυμεί με προηγούμενη αίτησή του, χωρίς όμως την επιστροφή του ποσού της συμμετοχής για τον τρέχοντα μήνα.

Για υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα θα εκδοθεί ανακοίνωση από το Ν.Π.Δ.Δ. και θα υλοποιηθεί εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον τουλάχιστον 100 ατόμων.

 Στην περίπτωση που οι αιτήσεις και η πραγματική ζήτηση δεν είναι τουλάχιστον έως του αριθμού των 100 συμμετεχόντων το πρόγραμμα δεν θα υλοποιηθεί και θα επιστραφούν τα ποσά που έχουν κατατεθεί από τους γονείς ως εγγραφή, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Το προσωπικό που θα προσληφθεί για την λειτουργία της δράσης θα έχει μέγιστο αριθμό πέντε (5) ατόμων με τις κάτωθι ειδικότητες:

1.΄Ενα (1) ΠΕ Παιδαγωγό (Δημοτικής Εκπαίδευσης),

  1. Ένα (1) ΠΕ Γυμναστή,
  2. Ένα (1) ΠΕ Εικαστικό και ελλείψει αυτού ΠΕ Παιδαγωγό (Δημοτικής Εκπαίδευσης).
  3. Δύο (2) ΠΕ Θεατρολόγους και ελλείψει αυτών ΠΕ Παιδαγωγούς (Δημοτικής Εκπαίδευσης).

1 σχόλιο

  • ΚΥΡΚΟΥ
    ΚΥΡΚΟΥ Τρίτη, 16 Μαϊος 2017 19:21 Σύνδεσμος σχολίου

    ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...