Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επιμελητήριο: On line το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων

Επιμελητήριο: On line το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων

Για το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων ενημερώθηκαν φορείς και επαγγελματίες, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, την Τετάρτη 10 Μαίου στις 5 μ.μ.,  στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το ΤΕΕ Πελοποννήσου.

Πολύτιμο εργαλείο σε θέματα πληροφόρησης, ιχνηλασιμότητας και επιθεωρήσεων της παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων χαρακτήρισε το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων - ΗΜΑ, η Πρόεδρος του ΤΕΕ Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου κα. Χαρίκλεια Τσιώλη, τονίζοντας ότι η σωστή εφαρμογή και λειτουργία του θα πρέπει να αποτελέσει σημαντικό βήμα στην αντιμετώπιση της διαχείρισης των αποβλήτων και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, στη διάρκεια του χαιρετισμού μου αναφέρθηκε στην αργοπορία της διάχυσης πληροφόρησης των επιχειρήσεων, σχετικά με το ΗΜΑ, περιγράφοντας τον παράλληλα ως έναν ουσιαστικό θεσμό που συμβάλει στην καθαριότητα του περιβάλλοντος.

Οι εισηγήτριες, κ.κ. Αθηνά-Μαρία Βερούχη και Ελένη Καμπράγκου, της Διεύθυνσης Προστασίας Βιοποικιλότητας Εδάφους και Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ στέλεχος του Τμήματος Διαχείρισης Αστικών, Βιομηχανικών και Συναφών Αποβλήτων – ΥΠΕΝ. παρουσίασαν αναλυτικά στις υπόχρεες επιχειρήσεις, στους αρμόδιους Μηχανικούς και λοιπούς εμπλεκόμενους  φορείς την εφαρμογή και λειτουργία του ΗΜΑ.

 

Το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων, το οποίο έχει τεθεί ήδη σε ισχύ, πρόκειται για Online ηλεκτρονική βάση δεδομένων, όπου καταχωρούνται ηλεκτρονικά στοιχεία για το είδος και την ποσότητα των παραγόμενων αποβλήτων, καθώς και για την μέθοδο διαχείρισης που εφαρμόζεται, με σκοπό να υπάρξει πλήρης αποτύπωση της παραγωγής και διακίνησης των αποβλήτων στην χώρα μας και αποτελεσματικός έλεγχός της από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων απαντήθηκαν τα ερωτήματα των συμμετεχόντων. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...