Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής

Το Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής
Εν όψει  των ημερών των αφιερωμένων στις ψυχές των νεκρών μας η Ιερά Μητρόπολις Μαντινείας και Κυνουρίας  όρισε  όπως το Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής ( Παρασκευή 2 Ιουνίου   & Σάββατο 3 Ιουνίου   2017 )  από της 12ης μεσημβρινής ώρας μέχρι της δύσεως του ηλίου Κληρικοί της Μητροπόλεως  να ευρίσκονται  εις το Δημοτικόν Κοιμητήριον της Αγίας Τριάδος δια να ψάλουν  τας τεθεσπισμένας υπό της Εκκλησίας μας δεήσεις (τρισάγια) επί των τάφων των νεκρών σύμφωνα με την επιθυμίαν των οικείων αυτών.

      Την Δευτέρα 5η Ιουνίου 2017, εορτή του Αγίου Πνεύματος, εορτάζει με κάθε μεγαλοπρέπεια ο Κοιμητηριακός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος Τριπόλεως, σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:

      α. Την παραμονή της Εορτής, Κυριακή της Πεντηκοστής  στις 7:00 το απόγευμα θα ψαλή Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και

      β. Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, Δευτέρα 5η   Ιουνίου, στις 7 το πρωΐ θα ψαλή ο Όρθρος και εν συνεχεία θα τελεσθή η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προς δόξαν και τιμήν του Παναγίου και Ζωαρχικού Αγίου Πνεύματος.

      Προσκαλείται ο φιλόθεος Λαός μας να προσέλθη για να τιμήση το Τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Πνεύμα το Άγιον που συγκροτεί και αγιάζει την Εκκλησία του Χριστού, και μάλιστα στον Ιερό χώρο του Κοιμητηρίου της Πόλεώς μας, όπου αναπαύονται προσφιλή και αγαπητά μας πρόσωπα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...