Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βλάσης: «Πανάκριβο ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο – Σαν εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται ο κ. Τατούλης»! (vd)

Βλάσης: «Πανάκριβο ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο – Σαν εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται ο κ. Τατούλης»! (vd)

Για τις εξελίξεις γύρω από το φλέγον ζήτημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων μίλησε ο βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ, Κώστας Βλάσης, αποκλειστικά στο www.kalimera-arkadia.gr.

Ο κ. Βλάσης εξαπέλυσε επίθεση στην Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν σέβεται καθόλου τους θεσμούς, με αφορμή το γεγονός ότι δεν έχει απαντηθεί η επίκαιρη επερώτηση των βουλευτών της ΝΔ από την Πελοποννήσου, ερώτηση που έχει κατατεθεί πριν από τρεις μήνες! «Ουσιαστικά, όλο το θέμα είναι στον αέρα, το τι κρύβεται από πίσω, δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος να το αποκαλύψω» τόνισε.

Επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ επέμεινε στην άποψή του ότι ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης συμπεριφέρεται ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το αιτιολόγησε λέγοντας ότι όταν έγινε η επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ, η μόνη απάντηση που υπήρξε δεν ήταν από την Κυβέρνηση, αλλά από τον κ. Τατούλη.

Για το ενδεχόμενο να περάσει ξανά η αρμοδιότητα από τους Δήμους στην Περιφέρεια, με νομοθετική ρύθμιση, όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο κ. Βλάσης είπε ότι «εμείς σηκώνουμε τα χέρια ψηλά, δεν μιλάμε για σοβαρότητα στις κινήσεις μιας Κυβέρνησης», εξηγώντας ότι μόλις πριν από ένα χρόνο ψήφισε η Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία για τη μεταφορά της αρμοδιότητας στον ΦΟΔΣΑ.

Για τη λύση ΣΔΙΤ που προτείνει η Περιφέρεια, ο βουλευτής κ. Βλάσης είπε ότι έχει τριπλάσια τιμή σε σχέση με τη ΣΔΙΤ της Ηπείρου και της Κρήτης.

Για το αν υπάρχει άλλη λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων, πλην της λύσης της περιφέρειας, ο κ. Βλάσης τονίζει ότι η ΝΔ είναι υπέρ των ΣΔΙΤ, αλλά προσθέτει ότι το ΣΔΙΤ της Πελοποννήσου είναι πανάκριβο. Αυτό που προτείνει ο βουλευτής είναι ενδιάμεσης διαχείρισης απορριμμάτων από τους δήμους, όπως κάνει ήδη ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, για τα επόμενα δύο χρόνια και μέσα σε αυτό το διάστημα να ετοιμαστεί ένα νέο ΣΔΙΤ με πολύ καλύτερους οικονομικούς όρους.
Στο τέλος της συνέντευξης, ο κ. Βλάσης είπε ότι ο κ. Τατούλης δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ και συμπληρώνει ότι το κόμμα έχει άξια στελέχη στην Αρκαδία και στην Πελοπόννησο που σύντομα θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν τις δυνατότητες τους και να κριθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...