Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άγιος Πέτρος Κυνουρίας: Ημερίδα για τον φοβερό εχθρό ("σφήκα") της Καστανιάς! (vd)

Άγιος Πέτρος Κυνουρίας: Ημερίδα για τον φοβερό εχθρό ("σφήκα") της Καστανιάς! (vd)
Εξαιρετικά μεγάλο είναι το πρόβλημα που υπάρχει με τη σφήκα που τρώει τις καστανιές, με το ζήτημα αυτό να απασχολεί τους παραγωγούς καστάνου στην Αρκαδία.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο οργάνωσαν ημερίδα το Σάββατο 17 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα, στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κοινοτικού καταστήματος.
Ο Γεωπόνος και περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου κ. Γιώργος Μπακούρης τόνισε ότι «πριν από λίγο καιρό οι υπηρεσίες μας ανακάλυψαν έναν φοβερό εχθρό της καστανιάς, τη Σφήκα.» και αναφέρθηκε στις κινήσεις που έχουν γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ο Ερευνητής Εντομολόγος του Μπενάκειου, Δημήτριος Παπαχρήστος μίλησε για τη Σφήκα της καστανιάς και τους τρόπους αντιμετώπισης της.
Ο Επίκουρος Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, Διονύσιος Περδίκης μίλησε για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των εχθρών της καστανιάς.
Ενώ, ο Καθηγητής Δενδροκομίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Δενδροκομείου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Σταύρος Βεμμος αναφέρθηκε στην καλλιέργεια της καστανιάς στην Αρκαδία, τα προβλήματα και τις προοπτικές.
Στην ημερίδα, παρών ήταν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Γιώργος Ρουμελιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Κατσίρης και η Επικεφαλής της παράταξης Πελοπόννησος Οικολογική κα. Λυμπεροπούλου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...