Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΑΘΑΝΑΤΟΙ - Μνημείο για τους πεσόντες Αρκάδες αεροπόρους στην Τεγέα! (vd)

ΑΘΑΝΑΤΟΙ - Μνημείο για τους πεσόντες Αρκάδες αεροπόρους στην Τεγέα! (vd)

Ο Δήμος Τρίπολης οργάνωσε τελετή μνήμης προς τιμήν του Σμηναγού Ιπτάμενου Βασίλη Σταυρόπουλου και Σμηναγού Ραδιοναυτίλου Σωκράτη Κάββουρα, που έπεσαν ηρωικά κατά την διάρκεια διατεταγμένης αποστολής.
Παράλληλα και μη ξεχνώντας αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα, στο χώρο του υπάρχοντος μνημείου, έγιναν τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας εις μνήμην όλων των πεσόντων ηρώων της αεροπορίας που κατάγονται από την Αρκαδία.
Η τελετή μνήμης και τα αποκαλυπτήρια, έγινε στην πλατεία της Επισκοπής Τεγέας, όπου βρίσκεται και το μνημείο προς τιμήν των δυο αεροπόρων.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής τόνισε ότι «σήμερα έχω την τιμή και τη χαρά να παρίσταμαι ως Δήμαρχος Τρίπολης, σε μία σεμνή, αλλά ουσιώδη τελετή απόδοσης τιμών και αμέριστου σεβασμού. Η πρέπουσα τιμή δεν αποδίδεται με λόγια, αλλά πρωτίστως με πράξεις και έργα που διαιωνίζουν τη μνήμη και την τιμή των πεσόντων κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Πράξεις και έργα που μας υπενθυμίζουν τι σημαίνει να αγαπάς και να υπηρετείς την Πατρίδα. Σήμερα έχουμε τη χαρά να αποκαλύπτουμε εδώ την τιμητική πλάκα με όλους τους πεσόντες Αεροπόρους, ολοκληρώνοντας ένα δικό μας χρέος, αλλά και μία επιθυμία πολλών χρόνων του αείμνηστου Υποπτεράρχου εν αποστρατεία Νίκου Παπαδημητρίου, για απόδοσης δίκαιης τιμής, αξίας και μνήμης.

Ο ηθοποιός κ. Τάσος Κωστής μίλησε για τον Σμηναγό Αναστάσιο Μπαρδαβίλια που γεννήθηκε το 1914 στο Κεραστάρι. Έπεσε μαχόμενος προσπαθώντας να αντιμετωπίσει μόνος του αεροπορική επιδρομή το 1941.

Στη συνέχεια, μίλησε ο κ. Ανδρέας Κομποχόλης εκπρόσωπος της 302ης Σειράς Ικάρων. Για την ιστορική περιοχή της Τεγέας και της Αρκαδίας, είπε ότι οι Αεροπόροι της 302ης Σειράς Ικάρων ξεκίνησε μία προσπάθεια με αποτέλεσμα να γίνει αυτό το λιτό, αλλά περικαλλές μνημείο, σημάδι προσφορά προς την Πατρίδα.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι «συγκεντρωθήκαμε εδώ για να δηλώσουμε ξανά ότι αυτός ο τόπος είναι τόπος θυσίας και μαρτυρίου, διότι αυτός ο τόπος έχει πολλά κενοτάφια, διατηρεί πάντοτε αυτός ο τόπος ενεργή την άποψη της θυσίας για την Πατρίδα. Αυτή η μνήμη, αυτών των Ηρώων είναι το αποκούμπι μας για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα μας προβλήματα. Αλλά και για να θυμηθούμε και τους πρωτεργάτες, τον Νίκο Παπαδημητρίου, αλλά και τον Γιώργο Σταυρόπουλο και όλους τους συγγενείς που είχαν στόχο να δημιουργηθεί αυτό το κενοτάφιο».

Ο Πανηγυρικός της ημέρας αναγνώστηκε από τον Αντιπτέραρχο κ. Χριστόφορο Σμυρλή.

ΟΙ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Ιωάννου
ΚΑΒΒΟΥΡΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ του Εμμανουήλ
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Δημητρίου
ΒΑΛΚΑΝΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Πάνου
ΜΠΑΡΔΑΒΙΛΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Ευάγγελου
ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ του Νικολάου
ΣΙΩΡΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Δήμου
ΓΕΡΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Βασιλείου
ΤΥΡΟΒΟΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Παναγιώτου
ΤΥΡΟΒΟΛΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Γεωργίου
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ του Δημητρίου

Δείτε live video.

LIVE - Αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας για τους πεσόντες αεροπό...

LIVE - Αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας για τους πεσόντες αεροπόρους της Αρκαδίας

Δημοσιεύτηκε από Kalimera-Arkadia.gr στις Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΥΛΗ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...