Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής γιορτάστηκε στην Τρίπολη!

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής γιορτάστηκε στην Τρίπολη!


Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τη Χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης, διοργάνωσε εκδήλωση προς τιμήν της  «Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής», το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης.

Η έναρξη της εκδήλωσης δόθηκε από το Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Ύμνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον οποίο ερμήνευσε στο πιάνο ο μικρός Πάρις Μουρλάς, μαθητής του Ελληνικού Ωδείου. Ο λόγος δόθηκε στη Συντονίστρια Δράσεων του Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ.  Μαριλένα Κουζίνη, η οποία αναφέρθηκε στο ποίημα του Γερμανού ποιητή και ιστορικού Φρίντριχ  Σίλλερ, «Ωδή στη Χαρά», και στη μελοποίησή του από τον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, όπου εκφράζεται η ιδεαλιστική άποψη του ποιητή για συναδέλφωση  όλων των λαών.

Στη συνέχεια, το κοινό ενημερώθηκε για την καθιέρωση της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής» ως παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας και έκφρασης συναισθημάτων αλλά και ως προβολή των πανανθρώπινων αξιών, της  ειρήνης, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης, όπως αυτές εξαίρονται μέσα από τον Ύμνο της ΕΕ.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν επίσης για τη λειτουργία του  Europe Direct, μέσω του οποίου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ενημερώνει τους πολίτες της Περιφέρειάς μας για θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, συμμετέχοντες και παρευρισκόμενοι  είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν πλούσιο έντυπο υλικό των εκδόσεων της ΕΕ, το οποίο προσφέρθηκε στην είσοδο του Θεάτρου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν το παιδικό τμήμα της Χορωδίας «ΟΡΦΕΑΣ» Τρίπολης και το φωνητικό σύνολο «EKLIPSIS».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...