Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Κρόνιον Πέρασμα" ... στις 15 Ιουλίου!

"Κρόνιον Πέρασμα" ... στις 15 Ιουλίου!

 

Στις 9.00 το βράδυ ξεκινά το Summer Party «10 χρόνια Καλημέρα Αρκαδία» - Δεν θα λείψει κανείς!

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, η Κοινότητα Αγίου Πέτρου Βόρειας Κυνουρίας, ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα – Υγρότοπου Μουστού, ο ιστότοπος www.ultrarunning.gr και με την ευγενική συμμετοχή του Συλλόγου Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτ.Αττικής ως τεχνικού συμβούλου του αγώνα, ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΗΣ 70 ΧΛΜ. ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ  ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ ΄΄ΤΡΕΞΙΜΟ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ – ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ΄΄.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 15/07/2017
Αφετηρία – τερματισμός: Αγ.Πέτρος Πάρνωνα Αρκαδίας, Δήμου Βορ.Κυνουρίας Πελοποννήσου. Υψόμετρο: 934 μ. 
Απόσταση:70 χλμ. ακριβώς

Ώρα εκκίνησης: 10.00 π.μ.

 

Πληροφορίες διαδρομής: Ο αγώνας διεξάγεται όλος σε άσφαλτο, η οποία σε κάποια σημεία είναι αρίστης ποιότητας. Το μοναδικό σημείο όπου δεν είναι άσφαλτος είναι στο 64ο χλμ. της διαδρομής, όπου για ένα περίπου χιλιόμετρο οι δρομείς θα εισέλθουν σε πολύ βατό χωματόδρομο και στην συνέχεια θα εξέλθουν πάλι στον κεντρικό δρόμο. Πρόκειται για κυκλική διαδρομή η οποία ουσιαστικά αποτελεί έναν μεγάλο κύκλο γύρω από την Μεγάλη Τούρλα, την βουνοκορφή του Πάρνωνα, με αφετηρία και τερματισμό τον Αγ.Πέτρο Αρκαδίας. Ο αγώνας αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα τελευταίο προπονητικό τεστ, για τους δρομείς που θα τρέξουν στο Φειδιππίδειο Δρόμο ή στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ τον προσεχή Σεπτέμβρη και όχι μόνο, καθώς απευθύνεται σε όλους τους δρομείς που θέλουν να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα υπεραπόστασης 70χλμ. Ο αγώνας πραγματοποιείται όλος σε μία περιοχή απείρου κάλλους, περνώντας κάτω από έλατα, πλατάνια και άλλα δέντρα, με συνέπεια οι δρομείς να τρέξουν κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής υπό σκιά. Πρόκειται για μία αρκετά παρθένα περιοχή, όπου δεν έχει διαβρωθεί ιδιαίτερα από οικιστική ανάπτυξη, ενώ ο μικρός πληθυσμός της περιοχής, σημειολογικά δίνει το στίγμα του σε μία περιοχή αρκετά παρθένα και μακριά από άναρχες οικοδομικές παρεμβάσεις. Το σίγουρο είναι ότι κατά την διάρκεια του αγώνα σας, θα εκπλαγείτε από την φύση και από τα πανέμορφα τοπία που θα αντικρύσετε, ενώ για λίγα χιλιόμετρα θα αντικρύσετε στα αριστερά σας θάλασσα!!! Και συγκεκριμένα τον Αργολικό Κόλπο. Ο δρόμος που διεξάγεται ο αγώνας, είναι του οδικού επαρχιακού δικτύου, ήπιας ή καθόλου κυκλοφορίας, καθώς πολύ λίγα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν το εν λόγω δίκτυο. Περίπου μέχρι το 40o χλμ. θα τρέχετε κατά το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα υπό σκιάν, ενώ μέχρι το 55ο χλμ. δεν υπάρχει τόση πυκνή βλάστηση που να σας καλύπτει τον ήλιο, άρα ίσως εκείνη την ώρα να χρειάζεστε κάποιο κάλυμμα κεφαλής, ώστε να μπορέσετε να προφυλαχτείτε κατά τις μεσημβρινές ώρες. Περίπου και μετά το 55ο χλμ. η βλάστηση πυκναίνει και πάλι και θα καλυφτείτε σε μεγάλο βαθμό από την πυκνή βλάστηση. 

Ο αγώνας ξεκινάει από τον Αγ.Πέτρο Κυνουρίας του Νομού Αρκαδίας και κατευθύνεται προς το καταφύγιο Πάρνωνα, περνάει μέσα από τα χωριά Βαμβακού – Βαρβίτσα – Καρυές – Βούρβουρα και τερματίζει πάλι στον Αγ.Πέτρο, πραγματοποιώντας μία κυκλική διαδρομή μήκους 70χλμ.

Όριο αγώνα: 10.30 ώρες, ενώ κατά περίσταση και με βάση τις ειδικές συνθήκες του αγώνα ενδέχεται να δoθεί εξτρά χρόνος για τον τερματισμό και των τελευταίων αθλητών. Καταλυκτική λήξη του αγώνα στον Αγ.Πέτρο: 20.30

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες που έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον σε έναν Μαραθώνιο ή σε οποιονδήποτε αγώνα υπεραπόστασης τα τελευταία 3 χρόνια, και που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Οι αθλητές καλούνται να είναι σε καλή φυσική κατάσταση, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον μεγάλο όγκο των χιλιομέτρων. Επίσης θα πρέπει οι αθλητές να έχουν περάσει πρόσφατα από ιατρικές εξετάσεις. 

ΌΛΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΑΘΟΛΟΓΟ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΠΟΝΟ ΑΓΩΝΑ.

ΚΑΝΕΙΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ.

Επίσης με την παραλαβή του αριθμού τους οι αθλητές θα κληθούν να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, ότι τρέχουν με δική τους και μόνο ευθύνη.

Κόστος αγώνα: Το κόστος ανά δρομέα είναι 20,00 ευρώ. Καλείστε να καταθέσετε το εν λόγω ποσό, μέχρι την Τετάρτη 12/07/2017, προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας. Αριθμός λογ/σμου Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5108-009878-304 IBAN: GR25 0172 1080 0051 0800 9878 304(ον.δικαιούχου: ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ), όπου θα αναφέρεται το όνομά σας. Δεν χρειάζεται να μας στείλετε πουθενά το αποδεικτικό της κατάθεσής σας. Σημειώνοντας και μόνο το όνομά σας στο καταθετήριο, θα μας δoθεί η δυνατότητα να διασταυρώσουμε την εξόφλησή σας.

Πριν τον αγώνα: Οι δρομείς καλούνται να είναι στην αφετηρία του αγώνα – στην Κεντρική Πλατεία του Αγ.Πέτρου Αρκαδίας, μέχρι και μιάμιση ώρα πριν την εκκίνηση. Η γραμματεία θα δίνει τους αριθμούς και τα τσιπάκια χρονομέτρησης από τις 08.00 π.μ. το Σάββατο στις 15/07. Επίσης η γραμματεία θα λειτουργήσει και την παραμονή του αγώνα την Παρασκευή 14/07, από τις 19.00 – 21.30 για όσους βρίσκονται στον Αγ.Πέτρο από κείνη την μέρα. Οι αριθμοί και τα τσιπάκια θα δίνονται σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο που θα βρίσκεται στην Κεντρική πλατεία του Αγ.Πέτρου. Τα τσιπ χρονομέτρησης θα πρέπει να επιστραφούν στο τέλος του αγώνα.

Μετάβαση στον αγώνα με πούλμαν: Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα εξασφαλίζει αυθημερόν μετάβαση στον χώρο του Αγ.Πέτρου, διοργανώνοντας εκδρομή δίχως επιπλέον κόστος, από αυτό που ήδη υπάρχει για όλους τους αθλητές. Το πούλμαν της διοργάνωσης θα ξεκινήσει στις 05.00 π.μ. από την πλατεία του Μεταξουργείου στην Αθήνα, μπροστά από το ξενοδοχείο STANLEY. Υπεύθυνος εκδρομής ορίζεται ο κος Δημήτρης Ζωναράς. Η επιστροφή από τον Αγ.Πέτρο θα διεξαχθεί στις 22.00 – 22.30 την ίδια ημέρα ακριβώς! Δεν χρειάζεται να δηλώσετε κάπου συμμετοχή για το πούλμαν. Στην φόρμα εγγραφής:  http://www.kronionperasma.com/epsilongammagammarhoalphaphiepsilonsigma.html

Υπάρχει ειδικό λινκ όπου ρωτάστε αν επιθυμείτε αυθημερόν μετάβαση με το πούλμαν της διοργάνωσης.

Φύλαξη πραγμάτων: Στην κεντρική πλατεία του χωριού θα υπάρχουν άνθρωποι της διοργάνωσης, όπου θα μπορείτε να αφήσετε τα προσωπικά σας είδη, ενώ επίσης θα μπορείτε να τα αφήσετε και στο πούλμαν που θα σας μεταφέρει από την Αθήνα.

Έπαθλα: Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί βαρύτιμο αναμνηστικό μετάλλιο! Κύπελλα θα δοθούν στους 6 πρώτους άνδρες και στις 6 πρώτες γυναίκες. Στους 12 νικητές θα δοθεί ως δώρο και ένα αναμνηστικό φούτερ με κουκούλα. Αναμνηστικά προϊόντα της περιοχής καθώς και τοπικά προϊόντα θα δοθούν σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ-είτε τερματίσουν-είτε όχι, μιας και θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους, καθώς και ένα αναμνηστικό t – shirt με τα λογότυπα του αγώνα. 

Σταθμοί ανεφοδιασμού: Υπάρχει ειδικό λινκ στο σάιτ του αγώνα για αυτές τις πληροφορίες. Για να τους δείτε πατήστε εδώ:

http://www.kronionperasma.com/sigmataualphathetamuomicroniota-alphanuepsilonphiomicrondeltaiotaalphasigmamuomicronupsilon---chirhoomicronnuiotakappaalpha-omicronrhoiotaalpha.html

Φύλαξη διαδρομής – ασφάλεια δρομεών: Πάνω στο μήκος της διαδρομής θα παραβρίσκονται ΙΧ και μηχανές της διοργάνωσης όπου θα επιβλέπουν τους δρομείς και θα είναι σε ετοιμότητα να προσφέρουν την κάθε βοήθεια. Η επίβλεψη της διαδρομής θα γίνεται υπό τις φροντίδες του Φορέα Διαχείρισης Μουστού και Πάρνωνα.  Πάνω στην διαδρομή και τουλάχιστον σε 2 – 3 σημεία, θα υπάρχουν γιατροί, ενώ θα είναι εύκαιρο και όχημα ασθενοφόρο.

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση - Αποτελέσματα: Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση και την έκδοση αποτελεσμάτων θα αναλάβει εταιρεία χρονομέτρησης. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στον παρόν ιστότοπο http://www.weebly.com/weebly/main.php, στοwww.ultrarunning.gr και σε όλα τα δρομικά site της χώρας. 

Μετά τον αγώνα: Μετά τον αγώνα και συγκεκριμένα στις 20.30 θα ξεκινήσουν οι απονομές και ένα μικρό τελετουργικό, ενώ θα διεξαχθεί και παιδικός αγώνας 2 περίπου χλμ. Επίσης σας επιφυλάσσουμε μία έκπληξη που θα σας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον και που θα έχει να κάνει με την διαδρομή του αγώνα. Οι κάτοικοι του Αγ. Πέτρου, αισθανόμενοι υπόχρεοι για την τιμή που θα τους κάνετε να παραβρεθείτε στο χωριό τους, σας επιφυλάσσουν μικρό γεύμα με μεζέδες και τσίπουρα στην όμορφη πλατεία του Αγ. Πέτρου.  

Όσοι επιθυμείτε να εμπλουτίσετε το γεύμα σας – πέραν από του μεζέδες που θα σας προσφερθούν -  θα μπορέσετε να το κάνετε σε μία από τις αρκετές ταβέρνες που υπάρχουν στον Αγ.Πέτρο. Χαρά μας θα είναι να μείνετε μαζί μας και να διασκεδάσουμε μετά το πέρας του αγώνα, όσες περισσότερες ώρες μπορούμε.

Χορηγός επικοινωνίας: www.ultrarunning.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...