Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βλαχέρνα - Εγκρίθηκε η ανανέωση της σύμβασης με την cosmote για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας - Η πρόταση Παπαχρόνη

Βλαχέρνα - Εγκρίθηκε η ανανέωση της σύμβασης με την cosmote για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας - Η πρόταση Παπαχρόνη
Στην σημερινή σύσκεψη του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης, ψηφίστηκε θετικά η ανανέωση της σύμβασης με την cosmote για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Για το εν λόγω θέμα, ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Παπαχρόνης, έφερε πρόταση-εισήγηση, σχετικά με τα μισθώματα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας σε χωριά του Δήμου Τρίπολης. Συγκεκριμένα εισηγήθηκε στην ολομέλεια, τα χρήματα τα οποία εισπράττει ο δήμος Τρίπολης από τα μισθώματα των κεραιών των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, για χώρους που φιλοξενούνται κεραίες και μηχανήματα των παραπάνω εταιρειών, να επιστρέφουν πλέον ως ανταποδοτικά, σε όλο το ύψος του ποσού που αναλογεί σε κάθε χωριό και μάλιστα σε συγκεκριμένα επιπλέον έργα, τα οποία θα σχεδιάζονται κατόπιν συννενοήσεως με τους προέδρους των χωριών.
Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαχρόνης, είπε:
Δεν έχει κανένας δικαίωμα από εμάς, προεκλογικά να τάζει στους κατοίκους των χωριών μας, όπως έκανε και η προηγούμενη δημοτική αρχή, ότι τα χρήματα από τα μισθώματα των κεραιών θα «πέσουν» στο χωριό τους και να μην το κάνει πράξη. Τέλος επισήμανε ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις έχουν υποχρέωση απέναντι στις τοπικές κοινωνίες και πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα όλα όσα έχουν πει δημοσίως. Ο δήμαρχος αλλά και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων συμφώνησαν. Η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος προσωπικά δεσμεύτηκε να φέρει άμεσα στο συμβούλιο έργα κατόπιν συνεννοήσεως με τους προέδρους των ενδιαφερόμενων κοινοτήτων, που θα χρηματοδοτηθούν από τα εν λόγω μισθώματα. Ο κ. Παπαχρόνης επιφυλάχθηκε προκειμένου να δει στην πράξη την βούληση του δημάρχου προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και ολόκληρου του δημοτικού συμβουλίου (άλλωστε σύντομα θα έρθουν στο δ.σ. και οι ανανεώσεις των άλλων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, πέραν της cosmote που συζητήθηκε σήμερα).
Να επισημάνουμε, πως στο δημοτικό συμβούλιο, ήταν παρόν και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βλαχέρνας, ο οποίος υποστήριξε ότι πρέπει τα χρήματα από τα μισθώματα των κεραιών να επιστρέφουν στη Βλαχέρνα και μάλιστα σε συγκεκριμένα έργα, πέραν των προγραμματισμένων. Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να υπάρξει και ουσιαστική δέσμευση του δημάρχου, πέραν της ηθικής δέσμευσης μόνο.
Ο δήμαρχος όπως προαναφέραμε, δεσμεύτηκε τα φέρει σε επόμενο δ.σ., την πρόταση του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Παπαχρόνη και να υπάρξει επιτέλους η ανταποδοτικότητα στα χωριά, από τα έσοδα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Το κείμενο είναι από το www.vlaxerna.gr.

 
ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΑΠΑΧΡΟΝΗ
 
Το www.kalimera-arkadia.gr παρουσιάζει το έγγραφο με την υπογραφή του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Παπαχρόνη και περιλαμβάνει την πρόταση την οποία κατάθεσε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

papaxronis eggrafo

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...