Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η γιορτή των κτηνοτρόφων στο Περθώρι (vd)

Η γιορτή των κτηνοτρόφων στο Περθώρι (vd)
Στη γιορτή των κτηνοτρόφων- την κουρά - στο Περθώρι, στο πλαίσιο περιοδείας του, μαζί με μηχανικούς, για αυτοψία σε σημεία που απαιτείται να γίνει παρέμβαση για τη διαπλάτυνση και γενικότερη βελτίωση του δρόμου προς τη Μονή Επάνω Χρέπας βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας.
Οι κτηνοτρόφοι, παρά τις δυσκολίες, συνεχίζουν την προσπάθεια που καταβάλλουν για επιβίωση και η κουρά των ζώων τους αποτελεί μία ξεχωριστή ετήσια διαδικασία., που εκτός από την κούραση που έχει, δίνει την δυνατότητα να βρεθούν φίλοι και να διασκεδάσουν καθώς να γευτούν στη φύση βραστό και κρασί.
"Δεν θα μπορούσα να μην κουρέψω και εγώ ένα ζώο ενώ, όπως είπα και στον Πρόεδρο του χωριού,καθώς και στον Πρόεδρο του Συλλόγου των Κτηνοτρόφων, τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και εγώ προσωπικά, είμαστε στο πλευρό των κτηνοτρόφων και το έχουμε αποδείξει μέχρι τώρα.
Και βέβαια θα κάνουμε ό,τι απαιτηθεί και στο μέλλον για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που παράγουν και χρειάζονται στήριξη.
Εκτός από την κουρά βρέθηκα και στην Μονή Επάνω Χρέπας, όπου συνομιλήσαμε με τις μοναχές και ενημερώθηκα και για το "εύρημα" των οστών από τρεις σκελετούς, για τα οποία γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες διερεύνηση ώστε να χρονολογηθούν και να δοθούν απαντήσεις σε ποιον ανήκουν, αφού υπάρχουν εικασίες πως μπορεί να σχετίζονται με τις Μάχες στα Τρίκορφα.
Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του Χωριού Γαλιώτο Παναγιώτη και τους λοιπούς κτηνοτρόφους για την φιλοξενία τους καθώς και τις μοναχές της Επάνω Χρέπας και θα είμαστε, όπως άλλωστε κάνουμε για όλους τους πολίτες της Αρκαδίας, δίπλα τους." τόνισε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...