Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σαν σήμερα ... πριν δύο χρόνια ο τότε βουλευτής Ζαχαριάς ψηφίζει "ΌΧΙ" στα μνημόνια!

Σαν σήμερα ... πριν δύο χρόνια ο τότε βουλευτής Ζαχαριάς ψηφίζει "ΌΧΙ" στα μνημόνια!
Ήταν 16 Ιουλίου 2015, όταν ο τότε βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς αποφάσιζε να ψηφίσει ΟΧΙ στο πολυνομοσχέδιο μέσα στο Κοινοβούλιο, διαφωνώντας κάθετα με τα προβλεπόμενα μέτρα του μνημονίου.

Λίγες μέρες μετά, στην κάμερα του «Καλημέρα Αρκαδία» λέει ότι καταψήφισε τα προαπαιτούμενα, διότι είναι καταστροφικά και μη υλοποιήσιμα και τονίζει την ανάγκη για απεγκλωβισμό της χώρας από τα μνημόνια.

Στις 25 Αυγούστου, με γραπτή δήλωσή του λέει ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής, σημειώνοντας … «Πιστεύω ότι η μόνη θετική διέξοδος για τη χώρα, είναι η ανάληψη της ευθύνης από την Κυβέρνηση για ρήξη με ότι μας εγκλωβίζει στο φαύλο κύκλο της υποτέλειας, των μνημονίων, της κοινωνικής αδικίας. Σ’ αυτή την πορεία, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συμβάλλει με προγραμματικές θέσεις, συζητώντας σε έκτακτο συνέδριο με τα απλά κομματικά μέλη, στηριζόμενος στην παλλαϊκή βάση του ΟΧΙ του πρόσφατου δημοψηφίσματος, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της κοινωνίας. Η ηγετική μας ομάδα προχώρησε διαφορετικά και δεν διαφύλαξε την ενότητα της συλλογικότητάς μας. 

Όσο με αφορά, δεν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής στις επικείμενες εκλογές. Μένω γυμνός και εκτεθειμένος στον Αρκαδικό λαό, τους συντρόφους μου, τους απλούς πολίτες και ψηφοφόρους. Για όσα υπερασπίστηκα και προσπάθησα, για τις αστοχίες, τις ανακολουθίες και τις διαψεύσεις. Παραμένω στο δρόμο της Αριστεράς με την ελπίδα συνάντησης στους αγώνες για τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων.»
 
Πρόκειται σίγουρα για μία πολιτική στάση που συνήθως δεν συναντούμε στις μέρες μας. Ο Κώστας Ζαχαριάς επέλεξε το δύσκολο δρόμο να υπερασπιστεί τις ιδέες και τα ιδανικά του και να μην «καθίσει» πάνω στην βουλευτική του έδρα, την οποία, αν τότε είχε ψηφίσει «ΝΑΙ», προφανώς θα ήταν ακόμα και σήμερα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ…

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...