Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βλαχέρνα | Παπαηλίου για Καβουρίνο: «Ο παραλληλισμός της Γερμανικής κατοχής με τα μνημόνια δεν ήταν εύστοχος»

Βλαχέρνα | Παπαηλίου για Καβουρίνο: «Ο παραλληλισμός της Γερμανικής κατοχής με τα μνημόνια δεν ήταν εύστοχος»


Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού απάντησε στον εκφωνήσαντα τον πανηγυρικό της ημέρας Θανάση Καβουρίνο, κατά την εκδήλωση για την επέτειο της μάχης της Βλαχέρνας (23.7.2017).                               

«Δυστυχώς, όταν στους πανηγυρικούς περιλαμβάνονται αξιολογικές αναφορές για γεγονότα του παρόντος, η δυνατότητα αντιλόγου δίδεται μόνον εκ των υστέρων.

Ο παραλληλισμός της περιόδου της κατοχής και της «μνημονιακής» περιόδου που έγινε από τον ομιλητή δεν ήταν εύστοχος, τουλάχιστον κατά το μέρος που οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από το 2009 και εφεξής «μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι». 

Παρέλειψε ή αποσιώπησε, όμως, να αναφέρει με ποιών ευθύνη, η χώρα «έπεσε στα βράχια», με αποτέλεσμα να υπαχθεί σε «μνημονιακό» καθεστώς τη σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους δανειστές, την υπογραφή του τρίτου «μνημονίου» που όμως δεν είναι ιδιοκτησίας της σημερινής κυβέρνησης, το γεγονός ότι την υπογραφή του τρίτου «μνημονίου» ακολούθησαν εκλογές, από τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ εξήλθε νικητής και τέλος τον αγώνα που η σημερινή κυβέρνηση διεξάγει, προκειμένου η χώρα να βγει από την επιτροπεία και τα «μνημόνια».»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...