Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παπαηλιού: «Είναι θετική η τροπολογία για παράταση των πινάκων επιτυχόντων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης»

Παπαηλιού: «Είναι θετική η τροπολογία για παράταση των πινάκων επιτυχόντων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης»

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των  Δ.Ε.Υ.Α. κλπ», είπε, μεταξύ των άλλων :

1) Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ιδίως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, βρίσκονται σε κατάσταση αμηχανίας, μετά τη διάψευση και του τελευταίου καταστροφολογικού αφηγήματός τους.

Έτσι και κατά τη συζήτηση του υπό κρίση νομοσχεδίου, όπως και στα περισσότερα προηγούμενα, επαναλαμβάνουν «το ίδιο τροπάρι το γνωστό», δηλαδή ότι το νομοσχέδιο δεν έχει αρχή-κεντρική  ιδέα, αλλά ότι πρόκειται για ένα συνοθύλευμα-εράνισμα ρουσφετολογικών διατάξεων.

Να επισημανθεί, ότι η καθημερινότητα «τρέχει» με ρυθμούς που επιβάλλουν συνεχείς νομοθετικές και άλλου είδους  παρεμβάσεις. Και αυτό, όχι μόνον λόγω της μνημονιακής περιόδου αλλά και γενικότερα  λόγω της καθημερινής πολύπλοκης πραγματικότητας και των καθημερινά ανακυπτόντων προβλημάτων, που χρειάζονται άμεση και επείγουσα αντιμετώπιση.

Τα περί ρουσφετολογικής λογικής του υπό κρίση νομοσχεδίου τα αντιπαρέρχομαι, διότι εδώ ισχύει το «είπε - το συμπαθές τετράποδο - τον πετεινό κεφάλα».

2) Οι αδυναμίες, τα προβλήματα καθώς και οι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά τη δυνατότητα άσκησης κατά τρόπο αποτελεσματικό του ρόλου-της αποστολής και των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχουν εντοπισθεί και επισημανθεί εδώ και χρόνια. 

Γι΄ αυτό και υπάρχει ανάγκη  μιάς βαθειάς προοδευτικής τομής, που θα αλλάξει θεσμικά το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτή η ανάγκη προσδοκάται και σχεδιάζεται να καλυφθεί με το επικείμενο νομοσχέδιο για τη θεσμική ανασυγκρότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, που θα της επιτρέψει να αναλάβει τη δημοκρατική και αναπτυξιακή αποστολή της, βάσει των αρχών της δημοκρατίας, της αποτελεσματικότητας, της διαφάνειας, της συμμετοχής, της αποκέντρωσης, της δικαιοσύνης και της ισότητας.

Εν τω μεταξύ, υπάρχει ανάγκη σημαντικών διευθετήσεων για θέματα καθημερινότητας που «δεν μπορούν να περιμένουν» και που αφορούν τη διοίκηση των φορέων τ.α., τους εργαζόμενους σ’  αυτούς και τους ίδιους τους πολίτες, επίσης βάσει των παραπάνω αρχών, εξασφαλίζοντας ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον και αξιοποιώντας τις δεξιότητες και την εμπειρία του προσωπικού και την ορθολογική κατανομή του προς όφελος πάντα των πολιτών.

Αυτό τον σκοπό υπηρετεί το παρόν νομοσχέδιο.

3) Είναι θετική η κατατεθείσα τροπολογία για παράταση των πινάκων επιτυχόντων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης. Όμως χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε θετικά και τους συμβασιούχους-εποχικούς πυροσβέστες, πολλοί από τους οποίους εργάζονται χρόνια στη δασοπροστασία και έχουν αποκτήσει τεράστια εμπειρία στη δασοπυρόσβεση.

4) Συμπερασματικά, το υπό κρίση νομοσχέδιο θα μπορούσε να υπερψηφιστεί από το σύνολο των κομμάτων της Βουλής. Φαίνεται όμως ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όντας σε κατάσταση αμηχανίας, θα το καταψηφίσουν. Γι΄ αυτό και κατά τη διάρκεια της συζήτησης ομίλησαν γενικόλογα και αναπαρήγαγαν τις γνωστές ανακρίβειες και διαστρεβλώσεις των συστημικών τηλεοπτικών σταθμών. Αυτοί και αυτά τους έμειναν. Όπως επίσης και το αίτημα για εκλογές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...