Menu
RSS
Δευτέρα, 06/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μέχρι πότε θα είναι ανοιχτή η έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Ταλαγάνη στην Τρίπολη!

Μέχρι πότε θα είναι ανοιχτή η έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Ταλαγάνη στην Τρίπολη!
Η Έκθεση Ζωγραφικής του Δημήτρη Ταλαγάνη με τίτλο: «ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΙ – ΗΜΙΤΕΛΗ ΑΝΑΛΕΚΤΑ…Ιχνηλατώντας την ιστορία», εγκαινιάστηκε στην Αίθουσα Τέχνης "Κούρος", στην Τρίπολη (Πεζόδρομος Δημητρακοπούλου), από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη.
Τον Δημήτρη Ταλαγάνη προλόγισε η Μαρία Φράγκου που είπε ότι είναι ευλογία η φιλία του ...
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Ταλαγάνης και είπε ότι "η έκθεση γίνεται σε μία περίεργη συγκυρία, αφού συζητώντας με τον Πέτρο Τατούλη, του είπα ότι ετοιμάζω ένα έργο που είνAαι ημιτελές και τότε αποφάσισα να εκθέσω ένα μικρό κομμάτι αυτού του έργου. Θεωρώ τιμή μου να ξεκινάω από την Τρίπολη που για μένα η Τρίπολη είναι ένα άλλο όραμα, αυτό που έζησα στα παιδικά μου χρόνια, μία γοητευτική ιστορία. Μου αρέσει να επιστρέφω σε αυτή την πόλη. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πέτρο Τατούλη για την τιμή που μού κάνει. Ευχαριστώ και τον Βαγγέλη Γιαννακούρα που είναι πάντοτε αρωγός με διακριτικό τρόπο και τον Τάκη Κούρο για τη φιλία του. Ευχαριστώ και τον Γιάννη Σμυρνιώτη που είναι παλιός φίλος, τον Δημοσθένη Σωτηρόπουλο που είχαμε κάνει σπουδαία πράγματα."
Ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης Δημοσθένης Σωτηρόπουλος είπε ότι "η σημερινή εκδήλωση με φέρνει πολλά χρόνια πίσω. Εγώ έκανα τη δευτέρα παρουσία του Δημήτρη Ταλαγάνη στην Τρίπολη και τότε λιθοβολήθηκα. Η εικαστική παρέμβαση που έγινε μπροστά από τον Άγιο Βασίλειο άφησε εποχή".
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας τόνισε ότι "όσες φορές παρακολουθεί καποιος εκθέσεις του Δημήτρη Ταλαγάνη δεν κουράζεται. Το έργο του σήμερα που παρουσιάζει δεν είναι ολοκληρωμένο και είμαστε σίγουροι ότι θα ετοιμάσει ένα φοβερό έργο". 
Ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι "το να μιλήσω εγώ για τον Δημήτρη είναι δύσκολο. Αυτά τα χρόνια που είχαμε την ευθύνη του Δήμου, είχαμε προτεραιότητες να αλλάξουμε την πόλη. Ελπίζω στο μέλλον η δημοτική πινακοθήκη και η βίλα Τουρκοβασίλη που είναι πλέον δημοτική περιουσία με τη βοήθεια του Δημήτρη να γίνουν δύο σημαντικοί χώροι για την πόλη". 
"Να δούμε πολύ σοβαρά τη σχέση της κοινωνίας των πολιτών με την τέχνη και πως θα πορευτεί στο μέλλον και είμαι αποφασισμένος από τον καινούργιο χρόνο να βάλουμε σε εξέλιξη ένα φεστιβάλ που είναι να ξεκινήσει κάπως νωθρά το 2005. Αυτό το φεστιβάλ να παντρευτεί με ενδιαφέροντα θέματα που θα απασχολούν όλες τις μορφές της τέχνης. Ο Δημήτρης Ταλαγάνης είναι το κόσμημα της πόλης μας. Όσο προσπαθούμε να προσεγγίσουμε τον Ταλαγάνη, ανακαλύπτουμε νέα στοιχεία." είπε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.
Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 31 Αυγούστου 2017.
Δείτε live video από τα εγκαίνια.
 
Live video | Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Δημήτρη Τα...

Live video | Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Δημήτρη Ταλαγάνη

Δημοσιεύτηκε από Kalimera-Arkadia.gr στις Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...