Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Live video | Τα εγκαίνια της Έκθεσης Τεγέας

Live video | Τα εγκαίνια της Έκθεσης Τεγέας
Βραδιά εγκαινίων η σημερινή για την 47η Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τεγέας που ανοίγει τις πύλες της για το κοινό.

Ο Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, Πρόεδρος Τεγεατικού Συνδέσμου, τόνισε: «Η διατήρηση της παράδοσης είναι ο πρωταρχικός μας στόχος. Εξαιρετική συνεργασία υπήρξε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη φετινή έκθεση. Το υποσχέθηκε και το έκανε ο κ. Τατούλης. Είμαστε σε συνεχή επαφή με την Αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου για την ποιοτική αναβάθμιση της Έκθεσης. Επίσης, το γήπεδο του Τεγεατικού Συνδέσμου, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα αρχίσουν να γίνονται πραγματικά, αφού ξεκινούν οι εργασίες. Αναμένουμε να συνεργαστούμε το ίδιο αποτελεσματικά και με άλλους φορείς, όπως τον Δήμο Τρίπολης.

Με την ενεργή στήριξη του Δήμου Τρίπολης μπορούμε να μιλάμε μία άρτια οργάνωση για την εμποροπανήγυρη της Τεγέας.

Ανακοινώνω ότι έγινε σχετική συνέλευση όπου αποφασιστήκαν σημαντικές αλλαγές στο καταστατικό του Τεγεατικού Συνδέσμου. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στο Διοικητικό Συμβούλιο για την επαγγελματική τους ευσυνειδησίας. Ευχαριστώ εκθέτες και εμπόρους για τη συμμετοχή τους.»

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής καλωσόρισε τον κόσμο και είπε … «Η Εμποροπανήγυρης αυτή κατατάσσεται στις κορυφαίες εμποροπανηγύρεις της χώρας και οφείλουμε με όλους τους φορείς να διαφυλάξουμε τη συνέχεια της. Η επιτυχία και η συνέχεια της είναι ευθύνη πρωτίστως του δήμου αλλά και άλλων θεσμών και θα κάνουμε εκείνα τα βήματα και θα παρθούν εκείνες οι αποφάσεις για να γίνεται με σύγχρονους ορούς ασφάλειας, υγιεινής και διαφάνειας. Δεν μπορεί να συνεχιστεί το ίδιο καθεστώς λειτουργίας που υπάρχει εδώ.

Από την άλλη πλευρά, η φθίνουσα πορεία της Έκθεσης δεν έχει σταμάτημο. Δεν είναι έκθεση που μας άφησαν σαν παρακαταθήκη οι παλιότεροι Τεγεάτες. Ο πήχης είναι συνέχεια όλο και χαμηλότερος. Δεν χρειάζονται άλλες κουβέντες. Αρκεί όλοι μας που θέλουμε να επιτύχει να στηρίξουμε ξεκινώντας από μηδενική βάση. Σύντομα, θα έχουμε μία άλλη έκθεση κι αυτό θα γίνει μόνο αν επανέλθουμε στις ρίζες μας κι αυτό θα γίνει αν σχεδιαστεί από ειδικούς. Στο χέρι μας είναι αν το θέλουμε. Μοναδικοί ιδιοκτήτες δεν μπορούν να υπάρχουν.

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού τόνισε ότι «η Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τεγέας αποδεικνύει το δυναμισμό της Τεγέας, της Αρκαδίας και ολόκληρης της Πελοποννήσου. Πραγματοποιείται σε μία κομβική, συγκυρία. Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και η βούληση για τη διευθέτηση του δημοσίου χρέους που θα συνδέεται με ρήτρα ανάπτυξης έχουν οδηγήσει σε άρση της αβεβαιότητας, στην επιτυχή δοκιμαστική έξοδο στις αγορές. Για πρώτη φορά, το οικονομικό τοπίο βελτιώνεται με σταθερούς ρυθμούς. Οι επενδύσεις και οι εξαγωγές αυξάνεται, η ανεργία μειώνεται αν και παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Αυτοί οι δείκτης είναι καιρός να μετασχηματιστεί σε βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που βιώνει το φάσμα της φτωχοποίησης. Η χώρα αποκτά αργά και σταθερά ρυθμούς κανονικότητας. Στην Τεγέα, στην Αρκαδία, στην Πελοπόννησο η στροφή προς τον πρωτογενή τομέα αποτελεί προτεραιότητα με την παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων. Έμφαση πρέπει να δοθεί και στην ήπια τουριστική ανάπτυξη δεδομένου του ιδιαίτερου κάλλους, της παρθένας φύσης., της λαϊκής παράδοσης και του πολιτισμού που αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Το αναπτυξιακό συνέδριο της Πελοποννήσου που θα γίνει το επόμενο διάστημα παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα δώσει το έναυσμα για μία ουσιαστική ανάπτυξη με παραγωγικές δράσεις, καινοτομία και εξωστρέφεια. Η αναδιάρθρωση και η αναβάθμιση της Έκθεσης Τεγεάς αποτελεί σημαντικό όρο για την ανάταξη της οικονομίας ολόκληρης της περιοχής. Η ένταξη της έκθεσης την παραμονής της γιορτής της Μεγαλόχαρης παραπέμπει στο ισχυρό θρησκευτικό αίσθημα του λαού μας.»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης πήρε το λόγο στη συνέχεια και τόνισε ότι «αυτά που είπαμε εμείς πέρυσι, τα κάναμε πραγματικότητα. Το πολιτικό πρόβλημα της χώρας είναι η ασυνέπεια και τα μεγάλα λόγια που λέγονται μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν κάποιους. Ο κ. Πρόεδρος στην δική του εισήγηση είπε με τρόπο μεστό πως κινηθήκαμε φέτος και πως θα κινηθούμε στο μέλλον. Διότι εδώ γίνεται ένα εγνωσμένο λάθος, η παράδοση συνηγορεί στην ακραία άποψη ότι αυτό το πανηγύρι που γίνεται 134 χρόνια είναι ταυτισμένο με τον Τεγεατικό κι αυτό οφείλουμε όλοι να το σεβαστούμε. Όταν μιλάμε για συνεργασίες, σημαίνει ότι είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε. Η αναβαθμισμένη Έκθεση Τεγέας δίνει μία προοπτική σε έναν πολύ δύσκολο χρόνο. Η πρώτη προοπτική είναι η αρχιτεκτονική και το design της έκθεσης να είναι σύγχρονο και το επιτυγχάνει η φετινή συνδιοργάνωση. Ο δεύτερος άξονας είναι η προοπτική για τα επόμενα χρόνια αυτή η Έκθεση να γίνει Παμπελοποννησιακή και να μην κάνουμε το λάθος ότι αυτή η Έκθεση είναι ίδια με τις εκθέσεις που κάνουν τα Επιμελητήρια. Εδώ ήταν το μεγάλο πανηγύρι αυτών των συναντήσεων.

Εδώ δεν είναι η δυνατότητα και το πεδίο για να ασκήσει ο καθένας την προσωπική του εξουσία. Δεν είναι χώρος για πολιτικές οριοθετήσεις, αλλά για θεσμικές συνεργασίες. Κανένας θεσμός δεν μπορεί να είναι Εισαγγελέας σε αυτή την κοινωνία. Κανείς δεν μπορεί να μιλάει λες και έχει το αλάθητο του Πάπα. Σε αυτό τον τόπο τελείωσαν τα παραμύθια και τα ψέματα. Ή θα μάθουμε όλοι να είμαστε ειλικρινείς ή τότε δεν μπορούμε να υπηρετήσουμε τους θεσμούς.

Με τον Τεγεατικό Σύνδεσμο έχουμε βάλει μπροστά συγκεκριμένα πράγματα για να γίνει ο χώρος που θα προσφέρει αναψυχή σε όλες τις κοινωνικές ομάδες της Τρίπολης. Είμαστε σε καλό δρόμο για να θυμηθούμε δραστηριότητες που είχε επιδείξει στο παρελθόν.

Οι βουλευτές να είναι καλοί στη Βουλή και στις υποχρεώσεις τους, να μην θέλουν να παίξουν το ρόλο του Εισαγγελέα

Και η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να γίνει εξαιρετικά συνετή που αποτελεί τη μοναδική ελπίδα και την προσδοκία που έχουν οι πολίτες σε αυτό τον τόπο.

Η αναστήλωση της Εκκλησίας της Επισκοπής θυμίζω ότι φέρνει τη δική μου υπογραφή από το Υπουργείο Πολιτισμού».

Δείτε live!
Live video | Τα εγκαίνια της Έκθεσης Τεγέας

Live video | Τα εγκαίνια της Έκθεσης Τεγέας

Δημοσιεύτηκε από Kalimera-Arkadia.gr στις Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...