Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συνεχίζεται η κόντρα Φιλοζωικής και Πολιτιστικού Συλλόγου Νυμφασίας για σκυλάκι που βρέθηκε πεταμένο σε χαράδρα (vd)

Συνεχίζεται η κόντρα Φιλοζωικής και Πολιτιστικού Συλλόγου Νυμφασίας για σκυλάκι που βρέθηκε πεταμένο σε χαράδρα (vd)

Τον περασμένο Ιούλιο, μία ανάρτηση του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης σχετικά με σκυλάκι που βρέθηκε πεταμένο σε χαράδρα, ανάμεσα στο χωριό Νυμφασία και το μοναστήρι Κερνίτσας, προκάλεσε την άμεση και σε υψηλούς τόνους απάντηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Νυμφασίας.

Δύο μήνες μετά, φαίνεται ότι αυτή η αντιπαράθεση καλά κρατεί και πιθανόν να υπάρξει και συνέχεια.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νυμφασίας κ. Παπαδάκης με σημερινή επιστολή του προς το "Καλημέρα Αρκαδία" αναφέρει: "Στις 2 Ιουλίου, παρουσιάστηκε ένα video 18 δευτερολέπτων στην σελίδα του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης στο facebook, όπου ένα σκυλάκι περιφέρεται στην πλατεία της Νυμφασίας και κάποιος του φωνάζει χωρίς να βιαιοπραγεί. Τα σενάρια που στήθηκαν, οι ασχήμιες, οι κατάρες και η δυσφήμιση ενός ολόκληρου τόπου ήταν χωρίς τελειωμό. 

Επίσης ο Φιλοζωικός Σύλλογος έβγαλε από την πρώτη στιγμή το συμπέρασμα ότι το σκυλάκι είχε θανατωθεί από φόλα, ενώ μετά από λίγες μέρες ανασύρθηκε νεκρό. Οι φραστικές επιθέσεις εναντίον του χωριού, συνεχίστηκαν με σφοδρότητα και τα τηλεφωνήματα προς τα δύο εστιατόρια και στον πρόεδρο της κοινότητας από τον πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης κ. Ζαφειράκη, περιείχαν απειλές και εκβιασμούς. Διεμήνυε τότε ότι ο Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης, έχει αρκετά στοιχεία και ότι τις επόμενες ώρες θα κατατεθούν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου. 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νυμφασίας, από την πρώτη στιγμή αμφισβήτησε την ηθελημένη θανάτωση του ζώου και συντάχθηκε με την εύρεση της αλήθειας και στην νόμιμη τιμωρία των πιθανών ενόχων, προσφέροντας και ότι χρήματα χρειαστούν για τις νόμιμες διαδικασίες. Ζήτησε όμως από τον διαχειριστή της σελίδας την επέμβαση του για τα ντροπιαστικά σχόλια εναντίον του χωριού. Καμία επέμβαση δεν έγινε. 

Δύο μήνες μετά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νυμφασίας ζητάει από την Φιλοζωική τα στοιχεία της νεκροψίας και πληροφορίες για την κατάθεση των υποσχόμενων μηνύσεων. Όμως κανένα στοιχείο δεν δίνεται και καμία μήνυση δεν έχει κατατεθεί. Ο κ. Ζαφειράκης υπεκφεύγει, προτείνοντας να κάνει μήνυση ο πρόεδρος του Συλλόγου Νυμφασίας κ. Παπαδάκης προς τον πρόεδρο της κοινότητας, με μάρτυρα τον ίδιο. Του υποδεικνύεται ότι πρέπει να δοθούν τα στοιχεία, με βάση τα οποία θα γίνει η μήνυση, μια που δεν φαίνεται ότι θέλει να την καταθέσει ο ίδιος ο κ. Ζαφειράκης. Καμία περαιτέρω εξέλιξη και τα στοιχεία ανύπαρκτα. 

Το παιχνίδι των εντυπώσεων και της απραξίας εκ μέρους της Φιλοζωικής συνεχίζεται. Αναμένουμε αρχικά την δημοσιοποίηση έγκυρης έκθεσης νεκροψίας, όπου θα επιβεβαιώνεται η αιτία θανάτου του ζώου, όπου κατόπιν ή θα ζητήσει δημόσια συγνώμη ο Φιλοζωικός Συλλόγος Τρίπολης για την προσβολή και δυσφήμιση του χωριού μας ή θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω νομικές ενέργειες από τα στοιχεία που θα μας δοθούν. 

Σας ευχαριστούμε για την φιλοξενία της επιστολής. 

Εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Νυμφασίων «Η Αγία Τριάς» 
Ο Πρόεδρος 
Γιώργος Παπαδάκης"

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέταξαν σκυλάκι σε απότομη και δύσβατη χαράδρα ... (vd)

Πολιτιστικός Σύλλογος Νυμφασίας: "Απαράδεκτες αναρτήσεις στην σελίδα του Φιλοζωικού Συλλόγου για το χωριό"

      4 σχόλια

      • Γιώργος Παπαδάκης
        Γιώργος Παπαδάκης Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017 19:22 Σύνδεσμος σχολίου

        Οχι κ. Σπύρο, τα γεγονοτα ειναι όπως έχουν συμβει. Τα αναρτησαμε δημοσια και δεχομαστε την κριτική τους ή την αμφισβήτηση τους από τον Φιλοζωικο Συλλογο τον οποιο αφορουν. Δεν θα συμφωνησω ουτε θα διαφωνησω μαζι σας για την ελληνικη υπαιθρο. Δυστυχως βιαιοτητες και κατα ανθρωπων και κατα ζωων μπορουν να συμβουν παντου ειτε σε αστικο ειτε σε αγροτικο περιβαλλον. Χρησιμοποιειται λοιπον μια γενικοτητα, για να αμφισβτησει γεγονοτα τα οποια πιθανως και δεν ειναι γνωστά. Αυτο εννοουσα με την φραση οτι δεν δινουν βαρυτητα στο σχολιο. Σας ευχαριστώ.

      • Σπύρος
        Σπύρος Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017 21:27 Σύνδεσμος σχολίου

        συγγνώμη πρόεδρε ,αλλά τα γεγονότα τα παραθέτεις εσύ και ίσως όπως τα θέλεις .Οι γενικότητες περί ελληνικής υπαίθρου ,μόνο γενικότητες δεν είναι ,δεν κατεβήκαμε από τον ΄Αρη γνωρίζουμε τι συμβαίνει

      • Γιώργος Παπαδάκης
        Γιώργος Παπαδάκης Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017 10:11 Σύνδεσμος σχολίου

        Αγαπητή μου, δεν ειναι θεμα να μας πιστεψετε ή όχι, τα γεγονότα παραθέτουμε. Η δυσφημιση και η συκοφαντία ειναι εύκολες, η εύρεση της αλήθειας ειναι δύσκολη. Οι γενικότητες περί ελληνικής υπαίθρου, δεν δίνουν βαρύτητα στο σχόλιο. Σας ευχαριστώ.

      • Νικολέττα
        Νικολέττα Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 22:35 Σύνδεσμος σχολίου

        δυστυχώς δεν μπορούμε να σας πιστέψουμε αγαπητέ πρόεδρε του Πολιτιστικού συλλόγου Νυμφασίας ,διότι όλοι γνωρίζουμε πόσο η ελληνική ύπαιθρος χώρα (και όχι μόνο ) αγαπαει τα ζώα και με ποιόν τρόπο το εκφράζει.

      Προσθήκη σχολίου

      Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

      Επιστροφή στην κορυφή

      Διαβάστε επίσης...