Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η υποδοχή της Εικόνας της Παναγίας του Κύκκου στην Τρίπολη ... μέσα από φωτογραφικά "κλικ"!

Η υποδοχή της Εικόνας της Παναγίας του Κύκκου στην Τρίπολη ... μέσα από φωτογραφικά "κλικ"!
Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και τις πρέπουσες τιμές η χώρα μας υποδέχθηκε την ιστορική και θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας του Κύκκου, εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής της Κύπρου.

Η Ιερά Εικόνα έφτασε στην Αθήνα αεροπορικώς και εν συνεχεία οδικώς στην Τρίπολη, όπου την υποδέχθηκαν με ευλάβεια και συγκίνηση, οι Σεβ. Μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, Πατρών κ. Χρύσόστομος, ο ιερός κλήρος, οι τοπικές αρχές και πλήθος πιστών.

Με λιτανευτική πομπή το Ιερό Θησαύρισμα έφτασε στον ενοριακό Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλίου και Νεομαρτύρων, όπου και εναποτέθηκε για επταήμερο προσκύνημα.

Ακολούθησε Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ πλήθος πιστών συνέρρεε για να προσκυνήσει τη Χαριτόβρυτο Εικόνα.

Να σημειωθεί, ότι η Παναγία του Κύκκου έρχεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά στα εκκλησιαστικά χρονικά, κατόπιν αιτήματος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας και αποδοχής αυτού από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου. Η έλευσή της δε, θα αποτελέσει ένα ξεχωριστό γεγονός στην τοπική εκκλησιαστική ιστορία. Την Ιερά Εικόνα συνοδεύουν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Αγαθόνικος,  Έφορος της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κύκκου, πατέρες, καθώς και λαϊκοί συνεργάτες της Ι. Μητρόπολης Κύκκου.



ARXON.GR

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...