Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γορτυνία | Απόφαση επιβολής ποινής αργίας δέκα ημερών στον Δήμαρχο - Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Γιαννόπουλος

Γορτυνία | Απόφαση επιβολής ποινής αργίας δέκα ημερών στον Δήμαρχο - Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Γιαννόπουλος


Στην απόφαση επιβολής πειθαρχικής ποινής της αργίας διάρκειας 10 ημερών, κατά του Δημάρχου Γορτυνίας, προχώρησε με απόφασή του (18/5/2017) ο τότε ασκών καθήκοντα Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Διονύσιος Παναγιωτόπουλος.

Το «Καλημέρα Αρκαδία» κοινοποιήθηκαν τα σχετικά έγγραφα, από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο και πρώην Δήμαρχο Κοντοβάζαινας κ. Ηλία Αποσκίτη και διερεύνησε δημοσιογραφικά αυτή την υπόθεση και σήμερα παρουσιάζει αναλυτικό ρεπορτάζ.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΝΗΣ

Για το θέμα αυτό, μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης ο κ. Αποσκίτης ο οποίος αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μία υπόθεση που έρχεται από παλιά, από το 2012. Η ποινή στον Δήμαρχο Γορτυνίας επιβάλλεται διότι –σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις - δεν ανταποκρίθηκε σε έγγραφα του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Τον Ιούνιο του 2014 η υπόθεση διαβιβάστηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών Α’ και Β’ Βαθμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προκειμένου να γνωμοδοτήσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι τρία εκ των μελών του Συμβουλίου είναι Εφέτες.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο στις 23 Μαρτίου 2017, στην Πάτρα, εξέδωσε την έγγραφη γνωμοδότησή του, σύμφωνα με την οποία γνωμοδοτεί ομοφώνως υπέρ της επιβολής της πειθαρχικής αργίας των 10 ημερών στον Δήμαρχο Γορτυνίας.

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

Στις περιπτώσεις που αφορούν την επιβολή ποινών αργίας σε αιρετούς, ο εγκαλούμενος έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση ένδικων μέσων, μέσα σε συγκεκριμένες προθεσμίες, που ορίζει ο Νόμος.

Εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, ο Δήμαρχος Γορτυνίας προχώρησε σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κάτι που επιβεβαίωσε ο ίδιος στο «Καλημέρα Αρκαδία».

Ο κ. Γιαννόπουλος είχε αναφέρει στη συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου ότι για την υπόθεση αυτή ο Δήμος Γορτυνίας είχε απαντήσει από την 1η Απριλίου 2014 σε διάφορες υπηρεσίες και από λάθος, χωρίς σκοπιμότητα, δεν στάλθηκε απάντηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

ΓΙΑΤΙ «ΠΑΓΩΝΕΙ» Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ

Η προσφυγή του Δημάρχου Γορτυνίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας ουσιαστικά «παγώνει» την εκτέλεση της ποινής αργίας, μέχρι να αποφανθεί το ΣτΕ.

Ο «Καλλικράτης» προβλέπει για τις περιπτώσεις αυτές (άρθρο 234, παράγραφος 6): «Ο ενδιαφερόμενος μπορεί μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από την κοινοποίηση της απόφασης του Ελεγκτή Νομιμότητας να προσφύγει κατά αυτής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο κρίνει την υπόθεση και κατ’ ουσίαν. Η προθεσμία για την άσκηση της προσφυγής αναστέλλει την εκτέλεση της απόφασης που επιβάλλει την ποινή. Αν ασκηθεί η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η επιτροπή αναστολών του δικαστηρίου, ύστερα από αίτηση του προσφεύγοντος, κρίνει για τη χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής σταθμίζοντας και τη συνδρομή του δημόσιου συμφέροντος. Σε περίπτωση κατάθεσης αίτησης αναστολής, η ποινή που έχει επιβληθεί δεν εκτελείται μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της επιτροπής αναστολών.»

2 σχόλια

  • ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΚΛΑΙΩ
    ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΚΛΑΙΩ Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 17:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Α ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΕ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΤΟ 2019 ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΚΟΙ .............

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 14:56 Σύνδεσμος σχολίου

    Ασε ρε Γιάννη δεν σε βρίσκει κανένας .Κόψε κανα περίπατο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...