Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στην Τρίπολη ο Έλληνας λαουτίστας Χρήστος Ζώτος! Ελεύθερη είσοδος

Στην Τρίπολη ο Έλληνας λαουτίστας Χρήστος Ζώτος! Ελεύθερη είσοδος

Το Μουσικό Κέντρο Εκμάθησης ''7φθογγο'', αυτό το Σαββατοκύριακο, κλείνει τον κύκλο δωρεάν σεμιναρίων, με μοναδικές προσωπικότητες από το χώρο της μουσικής που θα τιμήσουν την πόλη της Τρίπολης!

Το Σάββατο θα γίνει το μουσικό σεμινάριο για μικρούς και μεγάλους Εντελώς Δωρεάν, με θέμα, " Μπάσο, keyboards, φωνητικά ", στο χώρο του κέντρου στην οδό Κιλκίς 15, στην Τρίπολη!

 Ώρα έναρξης σεμιναρίων

10.30 π.μ.

Δηλώστε σήμερα συμμετοχή εντελώς δωρεάν!

Για πληροφορίες καλείτε στο 2710 231789, από Δευτέρα έως Παρασκευή 5 μ.μ – 8 μ.μ

Γενικός Υπεύθυνος: Χρήστος Σιακωτός.

Την Κυριακή, η πόλη της Τρίπολης θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει, μετά από πρόσκληση του μουσικού κέντρου "7φθογγο", τον καταξιωμένο Νίκο Χατζόπουλο, ο οποίος είναι και το νέο μέλος του κέντρου εκμάθησης, τον οποίο έχουμε γνωρίσει μέσα από τα υπέροχα μουσικά ακούσματα του βιολιού!

Έχει στο βιογραφικό του συνεργασίες με μεγάλα ονόματα, όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Στράτος Διονυσίου, ο Γιάννης Πάριος, ο Τόλης Βοσκόπουλος, η Χάρις Αλεξίου, ο Θάνος Μικρούτσικος, η Γλυκερία, ο Αντώνης Βαρδής και πολλοί άλλοι, αλλά έχει συνυπάρξει και με διεθνείς καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο, όπως η Milva, ο Yanni, ο Phill Collins, οι City, ο Al di Meola, κλπ. 

Έχει δώσει παραστάσεις, παίζοντας πάντα με τον χαρακτηριστικό τρόπο του, στην Ευρώπη, την Αμερική, τη Λατινική Αμερική, τη Βραζιλία, την Αργεντινή, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, το Ισραήλ και σε διάφορα μέρη του κόσμου, από τα μεγαλύτερα θέατρα μέχρι τους πιο μοντέρνους μουσικούς χώρους. 

Θα είναι στο πρώτο μέρος του μουσικού σεμιναρίου, ως επικεφαλής για την σύγχρονη μουσική που θα συνοδεύεται από τα υπόλοιπα μέλοι του μουσικου κέντρου. Στο πιάνο θα τον συνοδεύουν ο Δημήτρης Πάντος, στο μπάσο ο Γιάννης Βουκλίζας, στα τύμπανα ο Σταύρος Αλεξόπουλος ,στα keybords ο Κώστας Αλεξόπουλος, στην ηλεκτrική κιθάρα ο Κώστας Μπουλούγαρης, στην κλασσική και ηλεκτροακουστική ο Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου και στο δεύτερο μέρος ο Νίκος Χατζόπουλος με τον επίσης ήδη μέλος του κέντρου εκμάθησης γνωστό μουσικό Χρήστο Ζώτο, θα παραρουσιάσουν σε βαθός την παραδοσιακή και λαϊκή μουσική της Ελλάδος.

Ένα μουσικό σεμινάριο που δεν θα πρέπει να λείψει κανείς! Μάλιστα θα έρθουν απ' όλη την Ελλάδα για να παρευρεθούν και να γνωρίσουν από κοντά τους καταξιωμένους μουσικούς, που τιμούν με υψηλά στάνταρ το Ελληνικό πεντάγραμμο!

Δήλώστε σήμερα Εντελώς Δωρεάν συμμετοχή για το σεμινάριο που θα γίνει την Κυριακή 22.10.2017  στις 7.30 μ.μ., στον χώρο του Τουριστικού, στην Πλατεία Άρεως!



Για πληροφορίες καλείτε στο 2710 231789, από Δευτέρα έως Παρασκευή 5 μ.μ – 8 μ.μ.

Γενικός Υπεύθυνος Χρήστος Σιακωτός.

Λίγα λόγια για τον Νίκο Χατζόπουλο

22497051 1563892657032008 1143970646 o

Ο Νίκος Χατζόπουλος ξεκίνησε να μαθαίνει βιολί σε ηλικία 7 ετών, με δάσκαλο το Γιώργο Μαργιολά. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο «Ελληνικό Ωδείο» και στο «Απολλώνιο Ωδείο», ενώ ασχολήθηκε επαγγελματικά με το βιολί από την ηλικία των 12, μαζί με τον πατέρα του, Γιάννη Χατζόπουλο, έναν από τους κορυφαίους μουσικούς της γενιάς του στο κλαρίνο. Σε ηλικία 14 ετών έδωσε εξετάσεις στο ελληνικό ραδιόφωνο και με την έγκριση του Σίμωνα Καρά άρχισε να παίζει ελληνική παραδοσιακή μουσική και μουσική της Μικράς Ασίας.

Ο Νίκος Χατζόπουλος, που λόγω του ιδιαίτερου ταλέντου του πολύ γρήγορα χαρακτηρίστηκε ως το «βιολί του Αιγαίου», έντυσε με συνθέσεις του διάφορα ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους, λαμβάνοντας το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Κινηματογράφου το 1987 στην ηλικία των 26 ετών, κινούμενος με άνεση ανάμεσα στο κλασικό και το παραδοσιακό βιολί.

Παράλληλα, ο Νίκος Χατζόπουλος έχει συμμετάσχει σε σημαντικό ποσοστό της Ελληνικής δισκογραφίας, παίζοντας σε δίσκους άλλων.

Τα τέσσερα πρώτα προσωπικά άλμπουμ του Νίκου Χατζόπουλου κυκλοφόρησαν και στη διεθνή αγορά, καθιερώνοντάς τον ως Nicos, με πρώτο το «Cosmos», το 1997. Το 1999 κυκλοφορεί το «Zephyros» στο οποίο έντυσε με το βιολί κινηματογραφικές συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη. Το 2001 ακολουθεί το «Mediterraneo», ένα από τα πιο επιτυχημένα ελληνικά άλμπουμ διεθνώς και στη συνέχεια το «Archipelago», με ελληνικά χρώματα.

Δισκογραφία:
«Cosmos» 
«Zephyros» 
«Mediterraneo» 
«Archipelago»

Άλλα προσωπικά άλμπουμ:

«Από το κέντρο Γλάρος 1 και 2»
«Το νησιώτικο τραγούδι είναι εδώ»
«Masters»
«Lucky»
«Μυστικά της Αγάπης»
«Όνειρο των ονείρων μου»
«All Play»
«Έλα φίλους»
«Το βιολί του Αιγαίου»
«Song of the City»
«Θα είμαι εδώ»

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Νίκου Χατζόπουλου.


Λίγα λόγια για τον Χρήστο Ζώτο

 

xristos zotos

Γεννήθηκε το 1937 στην Κανδήλα Αιτωλοακαρνανίας και κατάγεται από οικογένεια μουσικών. Άρχισε να μαθαίνει βιολί στα έντεκά του χρόνια και λίγο αργότερα άρχισε να παίζει λαούτο. Μαθήτευσε κοντά στον Γεράσιμο Λάλο και κατόπιν συνεργάστηκε με τον Βασίλη Σαλέα και το Βασίλη Σούκα, ενώ αργότερα συνέχισε να παίζει κυρίως στην Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Διέκοψε την ενασχόλησή του με τη μουσική από το 1969, όταν έφυγε μετανάστης στον Καναδά, έως το 1982. Με την επιστροφή του ξεκίνησε ξανά τις εμφανίσεις, ενώ ηχογράφησε και για την Ελληνική Ραδιοφωνία και συνεργάστηκε με γνωστούς έλληνες και ξένους καλλιτέχνες παραδοσιακής μουσικής, όπως ο Ιρακινός ουτίστας Μουνίρ Μπασίρ. Ίδρυσε δική του σχολή λαούτου και λαϊκής μουσικής στην Αθήνα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...