Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δεκαπέντε χρόνια χωρίς τον Φώτη Κατσίγιαννη…

Δεκαπέντε χρόνια χωρίς τον Φώτη Κατσίγιαννη…



Σαν σήμερα, στις 4 Ιανουαρίου 2003, έφυγε από κοντά μας, ένας μεγάλος καλλιτέχνης που άφησε πολύ έντονα τη σφραγίδα του στο δημοτικό τραγούδι. Ο λόγος για τον Φώτη Κατσίγιαννη που φέτος συμπληρώνονται 15 χρόνια, από τη στιγμή που άφησε την τελευταία του πμνοή.

Σε συνέντευξη του, στα «Παραπολιτικά», ο Γιάννης Κατσιγιάννης έχει αναφέρει … «σε επαγγελματικό επίπεδο ο άνθρωπος που με «έστρωσε» και με καθιέρωσε» καλλιτεχνικά ήταν ο πατέρα μου Φώτης Κατσίγιαννης, ο οποίος είχε δικό του δημοτικό συγκρότημα και με πήρε μαζί του στα πανηγύρια σε ηλικία 11 ετών.
Ο πατέρας μου, που τον έχασα σε ηλικία 49 ετών, ήταν ο μεγάλος μου δάσκαλος και εγώ παραμένω ο μεγαλύτερος θαυμαστής του. Βεβαίως ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω και στον αδελφό του πατέρα μου, τον θείο μου Χρήστο Νταβέλη, που παίζει κλαρίνο και μου έμαθε πάρα πολλά.

«Με την υπέροχη φωνή του και την παραδοσιακή μουσική που υπηρετούσε μας έκανε πάντα υπερήφανους , πολλοί πήραν από τον Φώτη πολλά και έμαθαν την τέχνη του Δημοτικού Τραγουδιού» διαβάζουμε στο ntavelisgiannhs.blogspot.gr.

Την κεντρική φωτογραφία του άρθρου, ανέβασε ο συνάδελφος δημοσιογράφος, Γιώργος Κατσίγιαννης, γράφοντας: "Ο πατέρας μου Φώτης Κατσίγιαννης σε ηλικία 23 ετών. Όταν κέρδισε στον πρώτο διαγωνισμό δημοτικού τραγουδιού στα Λαγκάδια Αρκαδίας. Παρέλαβε το πρώτο βραβείο το 1973 από τον κορυφαίο ερευνητή της παραδοσιακής μουσικής Σίμωνα Καρρά που τον παρακολουθεί παραπλεύρως...!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...