Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δ. Παυλής: «Δεν απεμπολούμε την 30χρονη ιστορία του δημοτικού ραδιοφώνου της πόλης μας»

Δ. Παυλής: «Δεν απεμπολούμε την 30χρονη ιστορία του δημοτικού ραδιοφώνου της πόλης μας»
Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης και Επικοινωνίας του Δήμου Τρίπολης με την οποία εκφράζεται η δυσαρέσκειά στην κυβέρνηση για την μη εξαίρεση των Δημοτικών Ραδιοφώνων από την διαγωνιστική διαδικασία.

Για το θέμα αυτό, αρχικά ο πρόεδρος της ΔΕΠΕ Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος ενημέρωσε το σώμα ότι με το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης εντάχθηκαν και οι διαδικασίες αδειοδότησης των ραδιοσταθμών, χωρίς να υπάρξει πρόβλεψη εξαίρεσης των δημοτικών ραδιοφώνων, οι οποίοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν διαγωνιστικού χαρακτήρα διαδικασίες, δεδομένου ότι δεν αποσκοπούν στο κέρδος, είναι ραδιοσταθμοί με κοινωνικό πρόσημο, στοχεύουν στην τοπική ενημέρωση, προβάλουν τα προβλήματα της περιοχής, προάγουν τον τοπικό πολιτισμό, την τοπική επιχειρηματικότητα και σε καμία περίπτωση λόγω και των ειδικών διατάξεων που διέπουν τα οικονομικά τους δεδομένα μπορούν να συμμετάσχουν σε πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Στην ίδια απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΠΕ, επισημαίνεται πως η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει καθημερινά τα διαπιστευτήριά της στους πολίτες της Αρκαδίας και της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου σε πολλές δύσκολες περιπτώσεις, όπως αυτή με τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, κατά την διάρκεια αυτών κι αμέσως μετά, με την στήριξη των πυροπαθών. Όλα τα τελευταία δύσκολα χρόνια με την οικονομική κρίση, αναπτύσσοντας και υλοποιώντας δράσεις ενίσχυσης των φορέων αλληλεγγύης, αλλά και στηρίζοντας την τοπική πολιτιστική δημιουργία, γεγονός που αποδεικνύεται έμπρακτα από την συνεργασία που έχει με το σύνολο των πολιτιστικών κι αθλητικών φορέων και σωματείων της περιοχής.

Υπογραμμίζει δε πως η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, προάγει την δημοσιογραφία, γιατί λειτουργεί αντικειμενικά, αδέσμευτα και πλουραλιστικά. Έχει τις πόρτες και τα μικρόφωνα του σταθμού ανοικτά σε όλους τους φορείς κινούμενη πάντα δημοσιογραφικά και τηρώντας απαρέγκλιτα τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας κι έχει αδιάσειστα στοιχεία να το αποδείξει.

Το συμβούλιο καλεί την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της, να αποσύρει τα επίμαχα άρθρα από το πολυνομοσχέδιο που συζητείται στην Βουλή και να εξαιρέσει τα δημοτικά ραδιόφωνα, μεταξύ των οποίων και την δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης, από κάθε διαγωνιστική διαδικασία.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΠΕ και στο ίδιο πλαίσιο, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτριος Παυλής, αφού υπενθύμισε το πρόσφατο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, επεσήμανε πως η ΚΕΔΕ, δια του προέδρου της, έχει εκφράσει την δυσαρέσκεια και την αντίθεσή της στην μη εξαίρεση των δημοτικών ραδιοσταθμών από την διαγωνιστική διαδικασία και τόνισε πως δεν δυνάμεθα να επιτρέψουμε την απεμπόληση της 30χρονης ιστορίας του δημοτικού ραδιοφώνου της πόλης μας και την συμβολή του στα πολιτικά, κοινωνικά, αυτοδιοικητικά και πολιτιστικά δρώμενα της Αρκαδίας, επιτρέποντας να μπει η συχνότητα σε διαγωνιστική διαδικασία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...