Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κλείνει το στρατόπεδο στην Τρίπολη; Δεν διαψεύδει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας – Μεγαλώνει η ανησυχία

Κλείνει το στρατόπεδο στην Τρίπολη; Δεν διαψεύδει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας – Μεγαλώνει η ανησυχία

Δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν σενάρια και δημοσιεύματα σχετικά μ’ ένα πιθανό κλείσιμο του 11ου Συντάγματος Πεζικού, στην Τρίπολη.
Πολλές φορές, υπήρξαν ανάλογες καταστάσεις στο παρελθόν, αλλά το στρατόπεδο συνέχιζε να λειτουργεί κανονικά.
Ενδεχομένως, το ίδιο να γίνει και τώρα. Το τοπίο πάντως είναι θολό, γύρω από τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης.
Υπάρχουν πάντως κάποια ανησυχητικά στοιχεία που δεν μπορεί να προσπεράσει κανείς.
Πρώτον, υπάρχει ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα (και όχι απλώς ένα ρεπορτάζ) σε μία εφημερίδα όπως η «Δημοκρατία» που έχει αναπαραχθεί από το σύνολο των ΜΜΕ στην Αθήνα και όλη την Ελλάδα. Για το δημοσίευμα αυτό, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΗ.
Άραγε, αν ήταν … fake news δεν θα έπρεπε να διαψευστεί για να ηρεμήσουν οι τοπικές κοινωνίες στις περιοχές που αναφέρεται ότι θα κλείσουν τα στρατόπεδα; Διάψευση, καμία.
Δεύτερον, σε καμία από τις ερωτήσεις που έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν (Βλάσης, Κωνσταντινόπουλος), το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο Πάνος Καμμένος δεν δεσμεύονταν ότι δεν θα κλείσει στρατόπεδο. Αυτό που λέει κάθε φορά το Υπουργείο είναι ότι υπάρχει ένας σχεδιασμός και .. βλέπουμε.
Τρίτον, αν η Κυβέρνηση- όπως ακούγεται- μπει στη διαδικασία του διλήμματος «κόψιμο μισθών σε στρατιωτικός ή κλείσιμο στρατοπέδων», τότε καταλαβαίνει ο καθένας ότι θα πάει στη δεύτερη επιλογή.
Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι, προς το παρόν, επισήμως δεν υπάρχει κανένα έγγραφο, καμία ειδοποίηση προς τις μονάδες πως κλείνουν στρατόπεδο. Επαναλαμβάνουμε ότι αυτό ισχύει σήμερα.
Για την Αρκαδία, το αρνητικό σενάριο θα είναι να κλείσουν το 11ο Σ.Π. και το Διακλαδικό Κέντρο. Αυτό σημαίνει ότι θα μείνει μόνο η 124 ΠΒΕ μόνο με νεοσύλλεκτους της Πολεμικής Αεροπορίας.
Πρόκειται για ένα καίριο χτύπημα εις βάρος της τοπικής οικονομίας. Αναλογιστείτε πόσες οικογένειες μόνιμων στρατιωτικών και λοιπού προσωπικού θα αναγκαστούν να φύγουν και πόσες εκατοντάδες φαντάρων, σε κάθε σειρά, θα λείψουν από την Τρίπολη.
Πέρα όμως από οικονομικό πλήγμα, μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει μία εκ νέου υποβάθμιση για την Τρίπολη, που ναι μεν αποτελεί το διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όμως συχνά – πυκνά αποψιλώνεται από υπηρεσίες και δομές στη μεταμνημονιακή εποχή.

«Καλημέρα Αρκαδία»

4 σχόλια

  • Θοδωρής
    Θοδωρής Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 18:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Δε το βρίσκω σωστό να στηρίζεις μέρος της οικονομίας στους φαντάρους. Δε το υποτιμώ, αλλά θα προτιμούσα η τοπική αυτοδιοίκηση να έκανε προσπάθειες να περάσει ο χώρος του στρατοπέδου στα χέρια της και να το εκμεταλλευόταν προς όφελος της πόλης. Πιστεύω ότι ένα διοικητικό και περιφερειακό Κέντρο συν ένα αθλητικό πάρκο συν ένα πάρκο αναψυχής θα ήταν ό,τι πρέπει για την αναβάθμιση της πόλης. Τα οφέλη τα φαντάζεται ο καθένας. Και για τους πολίτες της ίδιας της πόλης αλλά με κατάλληλους χειρισμούς θα μπορούσες να αυξήσεις και την τουριστική επισκεψιμότητα. Την οικονομία την βελτιώνεις με επιχειρηματικότητα και όχι με τη νοοτροπία "Έχω σπίτια και νοικιάζω". Αυτο αφορά και την αυτοδιοιήκηση.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 16:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλό ήταν για την τοπική κοινωνία, αλλά κακό για όσους έκαναν την θητεία τους εδώ. Να είσαι δίπλα στο σπίτι σου και να βγαίνεις μονο 2 φορές το μήνα...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 11:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Τουλάχιστον να γίνει κέντρο μετεκπαιδεύσεως εφέδρων στα πλαίσια της εξαγγελθείσης αναβαθμίσεως της εφεδρείας του ΕΣ

  • Κώστας
    Κώστας Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 08:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Να κλείσει το κολαστήριο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...