Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Είναι τόσο μεγάλη η αδικία της Κυβέρνησης κατά της Αρκαδίας που αντιδρά … μέχρι και ο ΣΥΡΙΖΑ!

Είναι τόσο μεγάλη η αδικία της Κυβέρνησης κατά της Αρκαδίας που αντιδρά … μέχρι και ο ΣΥΡΙΖΑ!

Παναρκαδική συνάντηση φορέων έγινε στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, όπου ενωμένη η Αρκαδία αντέδρασε στην προκλητική και άδικη απόφαση της Κυβέρνησης να αποκλείσει την περιοχή μας (πλην του δήμου Μεγαλόπολης) από τις μειώσεις στο ρεύμα.
Στη συνάντηση αυτή δεν ήταν παρών ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού, ο οποίος επικαλέστηκε κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις, ενώ απουσίαζε και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, Τάσος Παπαζαχαρίας και στη θέση του ήταν ο Γιώργος Φαράντος από τη Νομαρχιακή του κόμματος.
Πάντως, τόσο ο κ. Παπαηλιού, με γραπτή δήλωση, όσο και ο κ. Φαράντος από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, συμφώνησαν απόλυτα ότι η Κυβέρνηση έχει αδικήσει την Αρκαδία και ότι πρέπει άμεσα να αρθεί αυτή η άνιση μεταχείριση εις βάρος των πολιτών του νομού Αρκαδίας!
Αυτές οι τοποθετήσεις είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι η Αρκαδία έχει απόλυτο δίκιο στον αγώνα που ξεκίνησε για μπει όλος ο νομός στο μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος.

Η ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ

Ο κ. Κακλαμάνος ανέγνωσε τη δήλωση του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Παπαηλιού που απουσίαζε και έστειλε επιστολή.
«Σας είναι … γνωστό, ότι, εδώ και αρκετό καιρό, είχα θέσει το θέμα του ειδικού τιμολογίου ρεύματος για τη Αρκαδία εν συνόλω, και όχι μόνο για το Δήμο Μεγαλόπολης, στον αρμόδιο Υπουργό. Παρά ταύτα, δεν υπήρξε ανταπόκριση, για λόγους δημοσιονομικούς, και όχι μόνον, όπως είπε.
Κατά τη συζήτηση της σχετικής υπουργικής τροπολογίας, έλαβα το λόγο και επεσήμανα, ότι η εισαγωγή ειδικού τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύατος για τους κατοίκους των περιοχών που επιβαρύνονται περιβαλλοντικά από τη λειτουργία λιγνιτικών μονάδων αποτελεί κίνηση διαιοσύνης και όχι σκοπιμότητας, όπως ισχυρίστηκαν η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ταυτόχρονα επεσήμανα την άνιση μεταχείριση που υφίσταται ο νομός Αρκαδίας, ο οποίος δεν υπάγεται στο σύνολό του (πλην του Δήμου Μεγαλόπολης) στο ειδικό μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος, σε αντίθεση με την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, που υπάγεται στο σύνολό της, και όχι μόνον οι ενεργειακοί δήμοι και οι νομοί στους οποίους είναι εγκατεστημένες λιγνιτικές μονάδες.
Επίσης υπογράμμισα ότι ο προβληματικός και φτωχός χαρακτήρας του νομού Αρκαδίας και το γεγονός ότι οι λιγνιτικές μονάδες της Μεγαλόπολης έχουν περιληφθεί στο σχεδιασμό αποεπένδυσης αποτελούν επιπλέον ισχυρούς λόγους να υπαχθεί το σύνολο της Αρκαδίας στο ειδικό μειωμένο τιμολόγιο.
Το θέμα δεν είναι εύκολο, ιδίως αν τεθεί αποκλειστικά στη βάση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Πρέπει να αναδειχθούν οι ευρύτεροι οικονομικοί και κοινωνικοί λόγοι, εκτός από την ισότιμη μεταχείριση της Αρκαδίας εν συνόλω με την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, που επιβάλλουν την επέκταση της έκπτωσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρο το νομό.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο καθένας από τη θέση του και ανάλογα με τις θεσμικές δυνατότητές του μπορεί να συνεισφέρει, χωρίς απρόσφορες και άνευ ουσίας κορώνες και κινήσεις που γίνονται μόνον για «το θεαθήναι» αλλά και τις μέχρι τώρα διατυπωθείσες αφ΄ υψηλού συστάσεις και απαξιωτικές αναφορές.
Μόνον η συλλογική δράση, και όχι η μικροπολιτική (δήθεν) δράση, μπορεί να είναι αποτελεσματική».

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΑΡΑΝΤΟΥ

Ο Γιώργος Φαράντος από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε ότι «ο νομός Αρκαδίας είναι μια περιοχή επιβαρυμένη από τη λειτουργία των μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης. Θέλουμε ίση μεταχείριση της περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας, όπως συνέβη για το σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Συμμετέχουμε στο ψήφισμα και θέλουμε να αρθεί αυτή η αδικία».

1 σχόλιο

  • Τασος
    Τασος Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 08:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Αντε ρε υποκριτές.. Σας έπιασε ο πόνος για όλους τάχα μου κ καθένας τα ψηφαλακια του.. Βάλε κ τις σνομπάρει της τοπικής κοινωνίας που έφτυνα τη Μεγαλόπολη κ θέλουν κι έκπτωση λες κ τρώνε τη ρύπανση αυτοί!! Αν είναι έτσι, για όλη την Ελλάδα θα έπρεπε να υπάρχει.. Αγωνίζεστε για αυτό έστω μάγκες;.. Υποκριτές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...